Fabrica Dacia din Pitesti opreste din nou productia pentru 2 zile. Angajatii se tem de somaj tehnic


Ultimul update: Sambata 30 Iunie 2012 11:24
Data publicarii: Vineri 22 Iunie 2012 13:21
Categorie: Stiri Sociale

Masura a mai fost luata si la inceputul saptamanii, luni si marti. Oficial, Dacia da vina pe un furnizor francez care nu a livrat la timp piesele in Romania pentru ca salariatii de acolo au intrat in greva.

Dar statisticile arata ca uzina de la Pitesti are mii de masini nevandute, iar angajatii se tem ca la orizont se profileaza somajul tehnic, daca nu chiar un scenariu mai rau.

Angajatii Dacia au aflat deja ca vor sta acasa inca doua zile, la inceputul saptamanii viitoare, dar nu sunt lamuriti de ce.

Oficial, noile zile nelucratoare sunt din cauza grevei care a lovit firma franceza care furniza chederele de cauciuc.

"Oamenii sunt ingrijorati, ei asteapta sa redevenim Dacia care am fost odata, cu capacitatea noastra de fabricatie, sa lucram sambetele suplimentar pentru a obtine bani buni, oamenii asteapta de la conducerea Dacia solutii si nu zile de nelucru", a declarat Nicolae Pavelescu, lider Sindicatul Automobile Dacia.

Sindicatele spun ca daca nu vor reveni comenzile, se poate ajunge si la somaj tehnic sau concedieri.

Sunt insa si salariati care se bucura de doua zile libere si le considera o vacanta neasteptata.

Chiar daca urmatoarea oprire a lucrului la Dacia este din cauza unui furnizor francez, asta va lovi si zeci de afaceri romanesti.

"Daca un furnizor al Dacia opreste livrarile de componente catre uzina, implicit si ceilalti furnizori trebuie sa faca acelasi lucru pentru ca altfel s-ar acumula stocuri", a declarat Bogdan Alecu, redactor auto ZF.

In 2012, Dacia a oprit lucrul de trei ori, in total 6 zile, ceea ce inseamna reducerea vanzarilor cu 100 de milioane de euro.

Tags: dacia,

VIDEO PROTVPLUS.RO