Primul bebelus nascut prin programul gratuit de fertilizare in vitro a venit pe lume la Iasi


Ultimul update: Sambata 30 Iunie 2012 11:26
Data publicarii: Joi 21 Iunie 2012 13:08
Categorie: Stiri Sociale

Eveniment fericit la Iasi, unde a venit pe lume primul bebelus nascut in tara prin programul national de fertilizare in vitro lansat de Ministerul Sanatii in urma cu un an.

Reusita este a medicilor de la Maternitatea Cuza-Voda, iar parintii, un cuplu de suceveni, isi pot strange in brate copilul mult dorit.

Primul copil nascut prin programul national de fertilizare in vitro este un baietel, venit pe lume miercuri printr-o operatie cezariana.

Are 2 kilograme si 900 de grame si a primit nota 9 de la medicii ieseni.

Mama bebelusului are 37 de ani si incerca de 3 ani sa ramana insarcinata. Cum nu a reusit, ea a apelat la inseminarea in laborator platita din bani publici.

Ministerul Sanatatii deconteaza catre cele 5 centre de profil din tara intreaga suma de 1500 de euro pentru procedurile necesare in fiecare caz.

Pana acum 100 de dosare au fost aprobate in tara din cele 800 care pot fi finantate anual.

15 alte femei trebuie sa nasca in curand. De un astfel de ajutor pot beneficia mamele care au intre 25 si 40 de ani si sunt casatorite de cel putin doi ani.

La Iasi a venit pe lume primul bebelus nascut in tara prin programul national de fertilizare in vitro, lansat de Ministerul Sanatii.

VIDEO. Zeci de femei beneficiaza gratuit de programul de fertilizare in vitro
Copilul cu trei parinti biologici devine realitate. Medicii cred intr-un miracol pentru rasa umana
VIDEO PROTVPLUS.RO