Explicatiile constantenilor care au privit nepasatori cum soldatii americani le curata orasul de gunoi. "Pai ce sa facem?"

Dată publicare: 09-05-2015 08:21
Dată actualizare: 11-05-2015 07:08


Continuam cu o curiozitate petrecuta, vineri, la Constanta, unde zeci de puscasi marini au impanzit cel mai mare parc din oras. Dar nu pentru plimbare, ci pentru curatenie.

Strainii au strans in locul nostru tone de deseuri aruncate la intamplare. Desi nemultumiti si ei de mizerie, localnicii nu s-au sinchisit sa ii ajute.

In tot acest timp, alte sute de militari americani si-au incarcat vineri masinariile de razboi in tren, pentru exercitiul care va avea loc saptamana viitoare la Cincu, in judetul Brasov.

Doar cateva zile ii mai despart pe soldatii americani de un nou exercitiu asa ca tancurile si blindatele au fost incarcate in vagoane.

Actiunea a fost supervizata de niste vaci care pasteau plictisite in apropiere. Si pentru ca tot au permisie inainte de misiune, o parte dintre infanteristi n-au stat degeaba.

Extrem de organizati, puscasii marini s-au impartit strategic si au trecut la treaba. Inarmati cu plase de aceasta data, dar si cu saci si manusi, soldatii au pus umarul serios de treaba, alaturi de niste voluntari romani. Au inceput cu malul apei, plin de PET-uri si alte resturi.

Arthur a venit la noi in tara de cateva saptamani. Ii place locul si vrea sa il vada curat: "Cred ca ar trebui sa sa venim in fiecare weekend sa strangem".

Toata actiunea de ecologizare s-a petrecut sub ochii admirativi ai localnicilor, experti in teorie.

"Ne fac americanii curatenie ca noi nu putem. / Dati o mana d ajutor? / Pai daca e nevoie dam! / Pai vad ca doar va uitati. Pai ce sa facem?", a spus o doamna.

Toamna trecuta, tot americanii au curatat si plaja Corbu, de unde au stranz zeci de tone de resturi.


VIDEO PROTVPLUS.RO