Exemplul dat de parintii dintr-un sat din Bacau, care au renovat singuri scoala. "Am economisit banii pentru copii"

19-08-2016 17:25

Zeci de parinti din comuna Magura, judetul Bacau, satui de conditiile in care invata copiii lor, nu au mai asteptat ajutorul autoritatilor: au pus mana pe spaclu sau bidinea si au inceput sa renoveze scoala din sat.

Lucrarile au inceput in urma cu o saptamana, iar acum oamenii sunt mandri ca munca lor a inceput sa prinda contur. Parintii, profesorii si mai ales copiii asteapta cu nerabdare sa termine renovarea si sa inceapa anul scolar.

Scoala din comuna Magura este o constructie veche si trebuia reconditionata de multa vreme. Conducerea institutiei a apelat la o firma pentru a efectua lucrarile, insa preturile erau prea piperate. Pentru a economisi bani, directoarea a oferit materialele si le-a propus parintilor sa ajute fiecare cum poate, in timpul liber. Oamenii au fost incantati.

Andreea Maxim, parinte: "Am venit sa dau o mana de ajutor si ne sprijinim unii pe altii. Am copilul aici si trece in clasa a patra. Ne organizam intre noi pentru binele copiilor, sa le fie bine."

Si mai frumos este ca in aceasta initiativa s-au implicat si elevii, si profesorii. Cu toti, dornici sa invete din toamna intr-o scoala mai frumoasa, au curatat peretii, au varuit si au dat cu matura.

Elena Iordachioaie, profesor de matematica: "Am avut si ieri foarte multi voluntari care au venit sa ne ajute. Noi astazi finalizam ce au inceput ei. Suntem foarte apropiati parintii langa noi si noi langa ei."

Maria Popa, directorul scolii: "Au dat cu var, au lucrat la clase cu drag, fara a fi obligati. Scoala a achizitionat materialele si am vorbit cu o firma, dar stiti cum este, ne-ar fi costat mai mult. Am reusit sa economisim bani pe care o sa-i folosim pentru copii ."

Oamenii spun ca pana saptamana viitoare lucrarile vor fi gata, spre incantarea tuturor.


VIDEO PROTVPLUS.RO