"Cumpar masini de cusut germane", anuntul inselator care apare pe strazi. Cum sunt pacaliti oamenii cu mii de euro

Ultima actualizare: 22-08-2016 07:04

O veche metoda de inselaciune, a masinii de cusut Singer, este folosita din nou de hoti, pentru a-i pacali pe oameni.
 

Escrocii lipesc afise pe strada prin care un presupus colectionar german de masini de cusut ofera zeci de mii de euro pentru a cumpara piese vechi, din acest tip de masini. Astfel de afise au aparut zilele acestea si pe strazile din Bistrita.

Metoda functioneaza astfel: Pe afis asa zisul colectionar german scrie ca va oferi intre 50.000 si 60.000 de euro pentru masini de cusut, marci germane vechi. In momentul in care cei interesati sa vanda il contacteaza, acesta spune ca va oferi banii doar daca masina este fabricata in 1894 si daca are document de autenticitate. Cum in cele mai multe cazuri acest act lipseste, asa zisul colectionar il pune in legatura cu un alt individ care pentru suma de 8.500 de euro ii ofera actul de autenticitate.

Problema este ca dupa ce vanzatorul obtine acel act si, fericit, vrea sa il intalneasca pe colectionar, acesta nu mai raspunde la telefon. Iar omul ramane cu paguba. Politistii le recomanda tuturor sa fie extrem de precauti pentru ca banii pierduti astfel rareori sunt recuperati.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO