Caz revoltator la Spitalul din Fagaras. O femeie a murit dupa ce a fost externata dupa 4 zile cu diagnosticul "durere"

19-08-2016 17:05

Acuzatii grave la spitalul din Fagaras: o femeie de 68 de ani, venita cu dureri abdominale groaznice, a fost examinata timp de 4 zile si trimisa acasa, unde a murit de ulcer perforat.

S-a chinuit apoi sase zile si alte doua saptamani la spitalul din Brasov, unde a murit de ulcer perforat. Culmea e ca atunci cand au externat-o, medicii din Fagaras i-au spus ca trebuie sa se caute la rinichii si coloana vertebrala. Dupa deces, conducerea unitatii medicale sustine ca doctorul care a avut-o in grija a facut tot ce trebuia, dar ca boala a aparut brusc dupa ce femeia a iesit din spital.

Anisoara Popescu a ajuns la spitalul din Fagaras pe 19 iulie, cu dureri cumplite de stomac. Chirurgul care a preluat-o i-a facut mai multe analize de sange si asa numitul test Adler, care a indicat ca pacienta nu are sangerari in sistemul digestiv. I-a administrat apoi calmante pana cand pacienta s-a simtit mai bine, apoi, fara alte investigatii, a externat-o. Pe biletul de externare scria in dreptul diagnosticului- "durere".

Trimisa acasa, femeia s-a chinuit alte sase zile, apoi a ajuns cu ambulanta la un spital din Brasov, unde medicii si-au dat seama ca era in stare foarte grava.

Desi doctorii din Brasov au luptat timp de doua saptamani s-o tina in viata, organismul femeii nu a rezistat. Dupa inmormantare, sotul pacientei a cerut explicatii medicului de la Fagaras, dar acesta a refuzat orice discutie, spune el. Asa ca omul a depus plangeri la Colegiul medicilor si la procuratura.

Conducerea spitalului il sustine pe doctorul acuzat.

Liliana Beldescu, director medical Spitalul Fagaras: "Probabil ca simptomatologia clinica, investigatiile de laborator, testele specifice nu au dus spre o afectiune de acest fel. Fiind 6 zile probabil cu automedicatie acasa, perioada de 6 zile este necunoscuta pentru noi."

Alti medici spun insa ca, pentru diagnosticarea corecta, ulcerul nu poate fi exclus doar pe baza testului Adler si ca femeii ar fi trebuit sa i se faca mai multe investigatii.

Parchetul Fagaras confirma ca a deschis un dosar in acest caz, care se afla in lucru la politie.

Tags: fagaras, spital, ulcer,


VIDEO PROTVPLUS.RO