EVALUARE NATIONALA 2013 MATEMATICA. Subiecte si barem examenul de EVALUARE NATIONALA 2013 Matematica
EVALUARE NATIONALA 2013. Peste 196.000 de elevi de clasa a VIII-a au sustinut joi proba la matematica la EVALUARE NATIONALA 2013.
EVALUARE NATIONALA 2013 - Update ora 11:27 O problema de artimetica avand cerinta "cate mere are Ana?", doua de geometrie si desenarea unei piramide s-au numarat printre subiectele probei de matematica pe care au sustinut-o, joi, elevii de clasa a VIII-a, in cadrul evaluarii nationale.
Proba scrisa de matematica la exmenul de EVALUARE NATIONALA 2013 a avut trei subiecte, fiecare cu mai multe cerinte. La primul subiect, elevii au avut de aflat, printre altele, rezultatul operatiilor care 4x4+10, cat este numarul "a" daca a/6=5/2, precum si perimetrul unui patrat si volumul unui cub cu laturi date.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
La acelasi subiect de la examenul EVALUARE NATIONALA 2013, li s-a cerut sa interpreteze datele dintr-un tabel cu notele unui examen. Subiectul II avut ca prima cerinta desenarea unei piramide triunghiulare regulate, dupa care elevii au trebuit sa rezolve o problema de aritmetica: "Ana si Bogdan au impreuna sapte mere, Ana si Calin au impreuna opt mere. Cate mere are Ana, stiind ca toti trei au impreuna 12 mere?".
Tot la subiectul II, una dintre cerinte a fost legata de functia f(x)= x + 2, la care s-a cerut sa se calculeze f(0) + f(-2) si sa se reprezinte grafic functia. De asemenea, elevii au avut de demonstrat, pentru o expresie matematica E(x) data, ca E(x)=1 pentru orice numar real in afara de -2 si 2.
Subiectul III de la examenul de EVALUARE NATIONALA 2013 a fost alcatuit din doua probleme de geometrie, prima avand in ipoteza un dreptunghi cu latura si diagonala date, iar a doua, un paralelipiped dreptunghic. Proba de matematica, ultima din cadrul examenului de evaluare nationala, a avut loc in intervalul 9.00-11.00.
EVALUARE NATIONALA 2013
Salile in care se sustine examenul au fost, in prealabil, adaptate astfel incat elevii sa fie asezati cate unul in banca, in ordine alfabetica. Pe usa fiecarei sali a fost afisata lista nominala cu elevii, dar si avertismentul prin care se anunta ca este strict interzis accesul cu materiale ajutatoare, mijloace electronice de calcul sau de comunicare.
Evaluarea lucrarilor la examenul de EVALUARE NATIONALA 2013 este facuta de catre doi profesori din unitatea respectiva de invatamant, de regula unitate scolara cu personalitate juridica. In cazul in care nu exista cate doi profesori la disciplinele la care se sustine evaluarea nationala, va fi solicitat un cadru didactic din cea mai apropiata unitate de invatamant.
Evaluarea lucrarilor la EVALUARE NATIONALA 2013 se face cu respectarea stricta a baremului unic de evaluare si de notare, pe baza unui punctaj pe scara 1-100, acordandu-se 90 de puncte pentru raspunsurile corecte si complete si 10 puncte din oficiu. Dupa evaluare, fiecare profesor stabileste nota prin impartirea la 10 a punctajului obtinut de elev, fara rotunjire si o trece pe lucrare.
In cazul in care diferenta dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, se calculeaza si se trece pe lucrare nota finala, calculata ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori.
Examenul de EVALUARE NATIONALA 2013 la clasa a VIII-a a inceput, marti, cu proba de limba si literatura romana, si a continuat, miercuri, cu cea la limba si literatura materna. Afisarea primelor rezultate este programata sambata, 29 iuni, pana la ora 16.00. In aceeasi zi, in intervalul 16.00 - 20.00, vor putea fi depuse contestatiile, care vor fi solutionate in zilele de 30 iunie, 1 iulie si 2 iulie.
Rezultatele finale, dupa contestatii, vor fi afisate in 3 iulie. Media de admitere in liceu va fi calculata ca medie artimetica dintre media notelor de la evaluare si media generala a anilor de gimnaziu.
ora 11:00 La EVALUARE NATIONALA 2013, elevii au fost supravegheati de camere video.
Notele obtinute de elevi la examenul de EVALUARE NATIONALA 2013 vor conta pentru admiterea la liceu.
Mai jos puteti vedea subiectele la EVALUAREA NATIONALA 2013 - Matematica.
Citeste si:
Reteaua wireless de doua ori mai rapida decat 4G. Un film poate fi descarcat in 40 de secunde
Sursa: Pro TV
Etichete: examen, subiecte, evaluare nationala, barem, matematica, capacitate, proba la matematica, evaluare nationala 2013,
Dată publicare:
27-06-2013 10:53