EVALUARE NATIONALA 2013. Peste 196.000 de elevi au sustinut joi proba la MATEMATICA

Dată publicare: 26-06-2013 14:57
Dată actualizare: 29-06-2013 06:56


evaluarea nationala

EVALUARE NATIONALA 2013. Peste 196.000 de elevi de clasa a VIII-a au sustinut joi, sub supraveghere video, proba de matematica din cadrul evaluarii nationale - examen ale carui note vor conta la admitere in liceu.

Update 09:00 Examenul de EVALUARE NATIONALA 2013 a inceput joi la ora 9:00, cu proba la matematica. Elevii au avut la dispozitie doua ore pentru rezolvarea subiectelor.

Update 07:00 Subiectele de la EVALUARE NATIONALA 2013 sunt elaborate de catre Centrul National pentru Evaluare si Examinare (CNEE). Proba de limba romana, care este scrisa, a avut loc marti la ora 9.00, dupa extragerea plicului cu varianta de subiecte, si a avut durata de doua ore.

Salile in care se sustine examenul de EVALUARE NATIONALA 2013 au fost, in prealabil, adaptate astfel incat elevii sa fie asezati cate unul in banca, in ordine alfabetica.

Citeste si: SUBIECTELE LA EVALUAREA NATIONALA 2013, PROBA LA MATEMATICA

Citeste si: BAREMUL LA EVALUAREA NATIONALA 2013, PROBA LA MATEMATICA

Pe usa fiecarei sali a fost afisata lista nominala cu elevii, dar si avertismentul prin care se anunta ca este strict interzis accesul cu materiale ajutatoare, mijloace electronice de calcul sau de comunicare.

Evaluarea lucrarilor la examenul de EVALUARE NATIONALA 2013 este facuta de catre doi profesori din unitatea respectiva de invatamant, de regula unitate scolara cu personalitate juridica. In cazul in care nu exista cate doi profesori la disciplinele la care se sustine evaluarea nationala, va fi solicitat un cadru didactic din cea mai apropiata unitate de invatamant.

Evaluarea lucrarilor de la EVALUARE NATIONALA 2013 se face cu respectarea stricta a baremului unic de evaluare si de notare, pe baza unui punctaj pe scara 1-100, acordandu-se 90 de puncte pentru raspunsurile corecte si complete si 10 puncte din oficiu.

Dupa evaluare, fiecare profesor stabileste nota prin impartirea la 10 a punctajului obtinut de elev, fara rotunjire si o trece pe lucrare. In cazul in care diferenta dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, se calculeaza si se trece pe lucrare nota finala, calculata ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori.

EVALUARE NATIONALA 2013 - Anul trecut, PROBA DE LIMBA ROMANA din cadrul EVALUARII NATIONALE a generat un veritabil scandal public din cauza unui subiect la care elevii au trebuit sa spuna felul propozitiei subordonate (atributiva, predicatica sau subiectiva) din fraza "Ceea ce ma jeneaza este dificultatea rasfoirii".

Aceasta cerinta a impartit elevii si parintii in doua tabere, unii sustinand ca raspunsul corect este propozitie subiectiva, iar ceilalti, predicativa.

Afisarea rezultatelor la EVALUARE NATIONALA 2013 este programata sambata, 29 iunie (pana la ora 16.00).

In aceeasi zi, in intervalul 16.00 - 20.00, pot fi depuse contestatiile, care vor fi solutionate in zilele de 30 iunie, 1 si 2 iulie.

Rezultatele finale la EVALUARE NATIONALA 2013, dupa contestatii, vor fi afisate in 3 iulie. Media de admitere in liceu va fi calculata ca medie artimetica dintre media notelor de la evaluare si media generala a anilor de gimnaziu.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO