Enciclopedie a Epocii de Aur, destinata elevilor de scoala primara!
Copiii care s-au nascut mult dupa Revolutie vor putea sa afle ce termeni ne dadeau noua fiori: pionieri, Mos Gerila, coada la carne, dar si portretul dictatorului Nicolae Ceausescu
Epoca de aur se construieste din desene legate la fel in cartea de colorat si poze ce aluneca una prin alta. Se recreeaza, din varf de creion, chipul fata de care numai parintii au amintiri, Nicolae Ceausescu.
De multe simboluri nu ii leaga nimic - o cravata de pionier, un buletin, un carnet de partid.
La rubrica "Stiati ca" , cei mici nascuti in democratie afla ca ratia zilnica oficiala era, cu 20 de ani in urma, de 107 grame de carne si 215 mililitri de lapte. Iar conducatorul iubit primea, in schimbul muncii sale pe-o luna, 18.000 de lei si ca serialul sau favorit era Kojak.
Demolarea bisericilor, un eveniment greu de inteles acum 20 si mai bine de ani si foarte greu de ilustrat astazi! Autorul alege tehnica "pop-art". Adica, pe masura ce dai paginile, din carte apar ilustratii in relief.
Autorul are 40 de ani, s-a nascut in Bucuresti si a plecat in Suedia in 1993. A studiat si s-a impus acolo, asa ca tocmai Ministerul Culturii suedez i-a finantat o mare parte a proiectului "Epoca de Aur". Din pacate, in tara, pretul ramane exclusivist: 230 de lei!