Elevii NU mai au voie cu mobile la ore, de luni. ”Nu se concentrează la ore, dar e util”

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Luni 15 Ianuarie 2018 18:06
Categorie: Social

Fără telefoane mobile în timpul orelor, cu această regulă au fost întâmpinaţi luni elevii în toată ţara.

Odată cu începerea şcolii, se aplică noul ordin al Ministrului Educaţiei, care prevede ca mobilele să fie lăsate la începutul orei într-un loc special amenajat. Unele şcoli au adoptat acestă regulă cu mult înainte să fie anunţată de minister.

De acum înainte, elevii pot folosi telefonul doar cu acordul profesorului sau în cazul în care au o urgenţă. Nimeni nu mai are voie să îl ţină în bancă, în ghiozdan sau în buzunar.

Lucian Săndoi, directorul Liceului Teoretic ”Tudor Arghezi” Craiova: "În fiecare clasă există dulapuri, locul pentru telefoanele mobile este asigurat."

Alte instituţii de învăţământ au impus acest regulament încă de anul trecut, înainte ca ministrul Educaţiei să dea ordinul. Într-o şcoală, toate dispozitivele stau în dulap până la finalul orelor şi un singur elev are cheia.

Ioana Genoveva, directorul Şcolii nr. 22 ”Mircea Eliade” Craiova: "Atenţia este mult mărită, neavând tentaţia să bage mâna în buzunar în timpul orelor de curs."

Luciana Sosea, reprezentantul comitetului de părinţi al şcolii: 
"Cred că şcoala e responsabilă pentru ei din momentul în care intră în curtea şcolii şi şcoala poate să şi anunţe dacă se întâmplă ceva. Aşa că nu văd de ce ar avea nevoie."

Există însă situaţii în care telefonul mobil poate fi util la cursuri.

Oana Moraru, consultant educaţional: "Există aplicaţii foarte utile în timpul activităţilor. Şi este bine să nu dăm chiar mesajul acesta ca telefonul este absolut nociv în şcoală, este şi un mijloc de învăţare şi o sursă de informaţie."

"În unele situaţii ai nevoie să te foloseşti de telefon pentru a accesa anumite informaţii de pe internet, dar şi unii elevi îl folosesc excesiv în timpul orelor şi creează dependenţa şi nu se pot concentra cum trebuie la ore", este de părere un elev.

Elevii au criticat decizia ministrului de a interzice telefoanele mobile.

Alexandra Manda, preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa: "Ministerul Educaţiei era obligat înaintea acestei decizii să pună proiectul de ordin de ministru pe site-ul ministerului împreună cu o expunere de motive, iar în termen de 10 zile orice cetăţean interesat al României să poată trimite sugestii sau amendamente."

O altă modificare adusă regulamentului de funcţionare a unităţilor de învăţământ prevede ca elevii nu vor mai face de serviciu pe şcoală.

Doi elevi au atacat o școală din Rusia. 11 copii și o profesoară, răniți
Doi elevi au atacat o școală din Rusia. 11 copii și o profesoară, răniți
VIDEO PROTVPLUS.RO
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior România: Zapp
Prietenii au fost alaturi de el si de data asta, iar pentru Zapp totul a mers ca pe roate. A cucerit publicul inca de la prima runda iar acum a dat tot ce e mai bun

05:11
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior România: Szilard Deak
Vine din viitor si e pregatit sa cucereasca traseul Ninja Warrior. Szilard Deak a facut orice pentru a-si indeplini misiunea in semifinala

05:13
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior România: Remus Boroiu
Uriasul cu inima de copil, Remus Boroiu a facut spectacol la Ninja Warrior Romania. Ce performanta, bravo!

05:49
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior România: Radu Itu
Fie ca pierzi sau castigi, important e sa ai stil sunt cuvintele care-l caracterizeaza pe Radu Itu. Fara emotii si plin de energie, designerul s-a inscris in lupta pentru un loc in finala. A reusit?

02:35
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior România: Justin Musina
O clipa de neatentie sau o tehnica gresita te pot trimite in apa, dar cu toate astea, Justin s-a calificat pentru runda a doua.

02:02
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior România: Ilka Kis
A demonstrat ca si femeile pot fi la fel de puternice ca barbatii. Ilka Kiss a luptat din greu pentru a ajunge la finalul traseului, insa?

03:51
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior România: Dragos Lupsa
Cine nu l-a remarcat pe Dragos Lupsa? Cel mai tanar concurent de la Ninja Warrior care a reusit sa ajunga chiar si in semifinala. La doar 16 ani, tanarul a impresionat o tara intreaga

02:27
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior România: Alexandru Munteanu
"Muntele Alexandru", asa cum l-au numit comentatorii, s-a descurcat cu brio la primele probe desi a suferit unele accidentari. Cum a facut fata traseului din semifiala?

04:28
VOCEA ROMANIEI
Vocea Romaniei sezonul 8: Maria Udrea
Interpretarea Mariei Udrea l-a facut pe Tudor sa o blocheze pe Irina. La doar 18 ani acesta a reusit sa impresioneze cu piesa Do it like a Dude.

10:21
VOCEA ROMANIEI
Vocea Romaniei sezonul 8: Stefania Roman
Stefania Roman a impresionat-o pe Irina inca de la inceput cu piesa Sympathique. A reusit sa starneasca curiozitatea si celorlati trei jurati?

04:28
papricas
Mii de pofticioși s-au adunat pe lângă ceaunele cu papricaș, în Timiș
Mere de toate soiurile, prezentate clienților care vor să-și facă provizii pentru iarnă. Prețul acestora
”Dăruiește Viață” a adunat 8 milioane € pentru un nou spital. Mai e nevoie de încă pe-atât
Sfânta Parascheva. Zeci de mii de credincioși s-au adunat pe o distanță de 3 kilometri
Zeci de mii de oameni așteaptă câte 12 ore la rând ca să se închine la moaștele de la Iași
600 de oameni prinși în horă, la Titu. Au vrut astfel să sărbătorească Centenarul
cules de struguri
Obicei în Maramureș. Îmbrăcați în straie populare, oamenii ajută la culesul strugurilor
Dovleacul de aproape 300 kg crescut într-o curte din Sovata. Secretul, dezvăluit de proprietar
Hramul Sfintei Parascheva. Credincioșii cred că de ziua ei are o putere mai mare
Mobilizare impresionantă pentru Roxana, fetița din Vaslui care își dorea un piure cu carne. ”O casă nouă până de Crăciun”
Problema cu care se confruntă 7 din 10 români. Doar bulgarii au rezultate mai slabe decât noi
Filmul simulării unui cutremur devastator în țară. Scenariile urmărite de NATO și Comisia Europeană