Hunedoara: 19 elevi cu medii sub 3 admisi la liceu, in timp ce o eleva cu 7,16 a ramas fara loc

Ultima actualizare: 18-07-2014 00:47
evaluare nationala 2014

19 elevi cu medii sub 3 au fost repartizati in colegiile si liceele din judetul Hunedoara, in timp ce o eleva de la Liceul de Arte “Sigismund Toduta” din Deva, care a obtinut media 7,16, a ramas nerepartizata.

Potrivit site-ului edu.ro, o eleva de la Liceul de Arte “Sigismund Toduta” din Deva care avea media 7,16 a ramas nerepartizata deoarece si-a trecut prea putine optiuni pe lista, in conditiile in care eleva cu cea mai mica medie de admitere - 2,26 - a fost repartizata la Colegiul Tehnic Agricol “Alexandru Borza” din Geoagiu, la profilul Agricultura, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De altfel, 19 elevi cu medii sub 3 au fost repartizati in colegiile si liceele din judetul Hunedoara la profil mecanica, electromecanica, agricultura, fabricarea produselor din lemn, constructii si instalatii si lucrari publice.Elevii care au obtinut medii mari la evaluarea nationala au optat pentru unitatile scolare cu renume.

Cele mai mari note de admitere in clasa a IX-a in judetul Huendoara au fost inregistrate la Colegiul National “Decebal” Deva, unde ultima medie de intrare la profilul stiintele naturii specializare in limba engleza a fost 9,75, la profilul matematica-informatica a fost 9,22, iar la profilul filologie cu specializare in limba engleza ultima medie de intrare a fost 9,38.

Medii mari de admitere in clasa a IX-a au fost si la Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” din Petrosani, unde ultimele medii de intrare au fost 9,63 la profilul stiintele naturii, 9,33 la profilul matematica-informatica si 9 la filologie, in timp ce la Liceul teoretic “IC Bratianu” din Hateg, la profilul matematica-informatica, au fost declarati admisi doar absolventii de gimnaziu cu medii peste 9,13.

Cea mai mica medie de admitere la liceu din judet a fost la Liceul Tehnologic "Crisan" din Cricior, de 2,34.Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Hunedoara, inspectorul Marta Mathe, a declarat ca dintre cei 2.783 candidati inscrisi pentru admiterea in clasa a IX-a, 2.767 au fost declarati admisi intr-unul dintre liceele sau colegiile pe care si le-au trecut pe lista, iar 16 au ramas nerepartizati, desi exista 481 de locuri libere in judetul Hunedoara.

"Asta insemna ca si-au pus prea putine optiuni pe lista. Mediile celor care nu au fost admisi sunt intre 2,43 si 7,16”, a precizat Marta Mathe.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO