Elevii de la Liceul "Lauder-Reut", pregatiti in diplomatie si afaceri internationale, au primit diplomele de absolvire la MAE

Ultima actualizare: 09-06-2016 06:58

Tinerii diplomati de maine, liceenii de la Complexul Educational "Lauder-Reut", au primit luni diplome, dupa ce au absolvit cursul anual de diplomatie si afaceri internationale.

Ceremonia a avut loc la Ministerul Afacerilor Externe, iar elevii au fost felicitati de ministrul Lazar Comanescu, de ambasadorul Israelului la Bucuresti si de alti oficiali si membri ai corpului diplomatic.

"Lauder-Reut" este singurul liceu din tara care, de 10 ani, isi pregateste elevii in diplomatie si relatii internationale, un domeniu abordat de obicei in invatamantul superior post-universitar. Zeci de liceeni care au urmat aceste cursuri anul acesta au primitluni diplome de absolvire.

Tova Ben-Nun Cherbis, presedintele Complexului Educational "Lauder Reut": "Copiii astia daca incep sa fie scoliti si invatati de la clasa a IX-a devin responsabili. Sunt mai multi elevi ai nostri care au plecat in strainatate si fac relatii internationale. Suntem mai mult decat siguri ca vor fi parte din liderii de viitor."

Bogdan Udroiu, elev: "Am invatat cum sa relationez cu oamenii, cum sa ma adresez, cum sa-i castig de partea mea."

Diana Cojocaru, eleva: "Ma fascineaza relatiile internationale si modul in care comunica statele intre ele."

Virgil Tataru, elev: "Am absolvit anul trecut si am primit o bursa totala la New York University. Sunt numai 5 pe an. Am terminat primul an de studiu in China, am invatat limba chineza."

Tot luni s-au incheiat si dezbaterile pe teme de diplomatie si afaceri internationale Lauder Model of United Nations, in cadrul carora elevii au propus solutii pentru criza din Siria.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO