Pentru ei, un joc a devenit o pasiune pe viata. Ce machete puteti vedea la cea mai mare expozitie de LEGO din tara, in Cluj

Ultima actualizare: 07-06-2016 06:58

Fenomenul care a atras si atrage generatii intregi de copii, s-a transformat pentru unii intr-o pasiune pentru intreaga viata

Muzeul Etnografic din Cluj gazduieste zilele acestea cea mai mare expozitie de machete din piese lego, de la noi din tara.

Cei mai multi dintre participantii la eveniment sunt adulti, cu cariere importante, care au ramas fascinati de acest joc, in care investesc anual mii de euro.

Expozantii - din tara si din strainatate - au dat frau liber imaginatiei si au construit adevarate opere de arta. Iar cei mici s-au simtit ca-n paradis.

Felix, fost director de vanzari, a realizat macheta unei cladiri simbol a orasului - Cazinoul din Cluj-Napoca.

Felix Mezei, expozant: "Am folosit planurile arhitecturale folosite la reabilitarea cladirii si astfel am reusit cu aproximativ 15.000 de piese sa recreez aceasta cladire."

Aceasta macheta are aproximativ 50.000 de piese, reprezinta un castel de gheata si valoreaza in jur de 3.000 de euro. Pentru a o construi, expozantul a lucrat timp de 10 zile cate cel putin 6 ore in fiecare zi."

Ivan Angeli, expozant: Cand eram mic am primit un set de lego si nu m-am mai oprit. Si am acum aproape 40 de ani. // Investesc // sa zicem, pe an, cateva mii de euro."

Danica este din Serbia si a venit la Cluj Napoca special pentru acest eveniment. Ea si fratele ei au lucrat 3 luni, impreuna cu o intreaga echipa, ca sa recreeze o piatza persana.

AMB: (cu tipa - explica ce a construit) (DUBLAT!!!)
"Oamenii se strang in jur. Sunt foarte multe fructe si multa mancare."

SINCRON: Danica Suboticki, expozant: "Ceea ce e special este viata dintre acei pereti, ceea ce se intampla in interior. Cineva vinde ceva. o adevarata poveste."

Si Eduard construieste diverse machete - atunci cand este nervos ori stresat. Este student la o facultate din Bucuresti si visul lui este sa isi gaseasca un loc de munca in domeniu.

Eduard Stanescu, expozant: "Pentru toata macheta pe care o vedeti aici au fost in jur de 15 persoane. Nu este o jucarie ieftina, dar ofera calitate si diversitate. Iar ca bani, estimativ, 6-7000 de euro."

Pentru a-i reuni pe cei care impartasesc aceasta pasiune, a fost infiintata si o asociatie.

Laszlo Balogh Asociatia "Brickenburg": "Am inceput in 2008 activitatea cu 15 de membri, iar acum suntem peste de 100 persoane in asociatie."

Expozitia - care se incheie maine - se afla la a saptea editie si este unul dintre cele mai importante evenimente de profil din Europa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO