Elevii care invata dupa amiaza si seara sunt mai stresati si mai violenti. Decizia luata de o scoala din Timisoara

08-03-2017 18:45


Cine invata dupa-amiaza devine mai violent si mai stresat. Iata la ce concluzie au ajuns mai multi profesori si psihologi, dupa ce au studiat comportamentul elevilor, in functie de orele la care au cursuri.

Ca sa vina in ajutorul copiilor, autoritatile din Timisoara de pilda au mutat aproape toate clasele de dimineata. Astfel, actele de violenta s-au injumatatit fata de anii anteriori.

De 3 ani incoace toti elevii colegiul Banatean din Timisoara au ore numai de dimineata. Profesorii sunt foarte multumiti de aceasta masura si spun ei in scoala domneste armonia.

Sorin Ionescu, Director Colegiul National Banatean: "Intre orele 16 si 18, adica exact acele ore in care copiii erau foarte obositi si erau cu gandul la plecat acasa erau mai nervosi, mai agitati, la ore, practic, trebuiau utilizate metode in primul rand de captare a atentiei."

Marius Lobaza, profesor
: "Pe la ora 16 isi cam terminau bateria dupa care incepeau problemele."

Fenomenul este confirmat si de psihologii care spun ca oboseala si stresul dau in general o stare de agresivitate.

Bianca Brindusa, psiholog: "Spre seara sunt frustrati, sunt tematori si atunci daca se tem, reactioneaza agresiv. Dimineata sunt odihniti, sunt creativi, sunt atenti, capacitatea de concentare maxima. Vorbim intre 9 si 11."

Informatia este confirmata si de un raport al Inspectoratului de Politie care arata ca numarul violentelor in scoli a scazut cu 50%.

Roxana Alexandru, eleva: "Ne intelegem mult mai bine, uneori dupa-masa se mai ajungeau sa fie conflicte sa ne certam sau sa tipam."

Pentru a muta orele dimineata, autoritatile au gasit spatii noi si doar cateva clase au mai ramas pe programul vechi.

Dan Diaconu, viceprimarul municipiului Timisoara: "Speram ca intr-un an, un an jumatate sa nu mai existe niciun elev care sa aiba cursurile dupa amiaza."

Actele de violenta din institutiile de invatamant au fost semnalate de nenumarate ori inclusiv de UNICEF.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO