Efectul crizei:multe comune declarate orase vor sa revina la vechiul statut
Cine crede ca Romania este o tara cu multe sate nu stie cu ce se ocupa alesii nostri! Din '90, sute de legi au transformat comune in orase si au avansat in grad catune formate din cateva case.
La inceput bucurosi ca sunt si ei oraseni, in final oamenii au platit din buzunar mandria. Li s-au dublat impozitele, iar strazile au ramas tot neasfaltate. Asa ca unii dintre ei se gandesc deja sa revina la vechiul statut.
Cazanesti, Ialomita. Prin lege, atestat oras in aprilie 2004. Cu tot ce-i trebuie. Canalizare, lumina pe strada, spital, groapa de gunoi, incalzire. Doar pe hartie, insa.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Nu e clar daca localnicii sau edilii lor iubesc mai putin viata la tara. E cert insa ca, prin grija alesilor din parlament, in ultimii 20 de ani, 60 de comune au devenit orase si 132 de sate au ajuns comune. Dupa cum recunoaste si primarul din Cazanesti, la multe dintre ele criteriile au fost indeplinite in principiu.
Oamenii se gandesc deja ca era mai bine pe vremuri. Mandria de a trai la oras le-a dublat impozitele pe teren si pe case.
Asa ca, in aprilie, s-au urnit si au pus de un nou referendum. De aceasta data sa redevina comuna. Numai ca n-au avut noroc. Putini s-au dus la urne indemnati si de fluturasii primarului, care a spus ca re-transformarea in comuna va insemna "un mers inapoi, precum racul".
Si unii maramureseni din orasul Tautii Magherus vor sa revina la statutul de comuna.