E criza mare, monser! 12.500 de angajati de la Mittal Galati, in somaj

Dată publicare: 16-03-2009 00:00
Dată actualizare: 07-05-2012 17:29


De la director si pana la ultimul muncitor! 12.500 de angajati de la combinatul siderurgic Galati vor fi trimisi in somaj tehnic, prin rotatie.

"Este criza", a venit motivatia celor din conducere. Iar sindicalistii au inceput imediat sa puna la punct un plan de proteste.

Marti noi vom incepe procedurile pentru un miting urias, in Galati. Sper sa vina toti salariatii, indiferent de apartenenta lor sindicala si rudele lor din oras.
Sindicalistii spun ca e posibil ca somajul tehnic sa fie doar inceputul unei perioade extrem de grele. Ce-i nemultumeste este faptul ca in perioada cand vor fi obligati sa stea acasa, vor primi doar o parte din salariu.

Cum muncitorii nu accepta asta, au vorbit deja cu liderii de sindicat si pregatesc un miting. Exact de ce nu aveau nevoie acum, spun, de cealalta parte, reprezentantii administratiei. Au deja mai putine comenzi si nu isi pot permite sa mai pierdem clienti. Asa ca, angajatii au fost anuntati ca fiecare dintre ei va sta 10 zile acasa, prin rotatie, timp in care vor fi platiti cu 75%.

Aproape 2.700 de angajati de la ArcelorMittal Galati s-au inscris, de la 1 ianuarie, pe listele de autodisponibilizari, atrasi de compensatiile financiare oferite la plecare. 1.100 au primit deja acceptul companiei. 


VIDEO PROTVPLUS.RO