Dupa ce ca sunt putine, manualele gratuite de la scoala sunt si gresite. Pentru ce plateste statul milioane de lei editurilor
In prima zi de scoala, elevii ar fi trebuit sa gaseasca pe banci manuale noi si corecte, in conditiile in care statul plateste anual, editurilor, milioane de lei.
Dar nici in aceasta toamna nu s-a intamplat asa: cartile gratuite sunt putine sau pline de greseli si, oricat s-ar stradui copiii sa invete, nu reusesc sa desluseasca misterele din texte.
Degeaba se chinuie elevii de clasa a 7-a sa inteleaga lectiile din manualul de Educatie Civica. Manualele au venit fara diacritice, iar copiii nu pot descifra textele.
Alegeri 2024
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
Vasile Ienutas, director Scoala Gimnaziala "George Cosbuc" din Baia Mare: "Am luat decizia sa retragem manualele respective si sa incercam sa le inlocuim cu manuale vechi".
In total, au fost identificate 12.000 mii de astfel de manuale, care provin de la editura ALL.
Mihai Penescu, directorul editurii ALL: "Este greseala tipografiei.. Fara diacritice.. E vina editurii ca nu a verificat inainte sa le trimita, ne-am asumat si am schimbat toate manualele pe banii nostri''.
Situatia manualelor tiparite cu greseli a fost prezentata si in emisiunea "Romania, te iubesc". In abecedarele digitale, de pilda, comunicarea de clasa I incepe cu texte artificiale, care sfideaza logica exprimarii:
Si elevii de clasa a 3-a au inceput anul scolar cu stangul. Desi au o programa noua, invata tot dupa manualele vechi. Asta daca au avut norocul sa le primeasca.