După câți ani de căsnicie divorțează românii. În Vaslui se rezistă cel mai mult
Celebra frază "până când moartea ne va despărţi" a ajuns să dureze în medie 15 ani pentru cei care se despart.
Dragostea durează 15 ani în cazul celor care ajung să se despartă după cum arată datele Institutului de statistică despre divorţuri.
Anual în România divorţează 30.000 de cupluri. 10% dintre acestea s-au desparțit oficial anul trecut în Bucureşti. Tot aici cei care ajung să divorţeze petrec cel mai puţin timp împreună, 13 ani, cu doi ani mai puţin decât media naţională a căsniciilor eşuate.
Alegeri 2024
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
Lilica Poppa, avocat:"Cea mai întâlnită cauza a divorţului este modernitatea, dacă o pot numi aşa. Nu se mai poartă să fii căsătorit. În al doilea rând, lipsa timpului care duce la o stare de intoleranţa şi atunci cuplul nu se mai înţelege şi se desparte."
La polul opus sunt soţii din Vaslui. Cei care decid să se despartă, petrec în medie 16 ani împreună.
Dacian Dimitriu, şeful Serviciului de Evidentă a Populaţiei Vaslui: "În ultimii 3-4 ani, media înregistrată la nivelul Municipiului Vaslui e în jur de 13-14 divorţuri, care s-au produs prin acordul părţilor."
Nu a fost cazul familiei Prisecaru. Nicolae şi Anicuța au rămas împreună, deşi recunosc au avut şi probleme. "Au mai fost şi obstacole. Nu am dus-o numai pe roz, mai sunt probleme, nu am avut serviciu, am decăzut oleacă, dar am luptat şi am mers împreună."
Elena Zăpodeanu, avocat: "Vasluienii cred că sunt mai rezistenţi ca celelate regiuni din ţară pentru că mai au acele principii morale şi rezistă de dragul copiilor, pentru că sunt multe situaţii cu 2-3-6 copii"
Beatrice Enachescu, terapeut şi trainer de cuplu: "În mediul rural oamenii au altă educaţie, ţin cont de ce spun alte persoană, ce va spune vecinul despre mine."
Sociologii spun că familiile din oraşe divorţează mai uşor decât cele de la sate, iar statistică le dă dreptate. În plus, modificarea legii le permite să se despartă mult mai uşor la starea civilă, dacă nu au copii sub 18 ani sau la notar într-o lună.
Ioana Vidican, notar public: "Soţii au posibilitatea să divorţeze la notar, chiar dacă au copii dar trebuie să stabilească de acord cu cine vor locui minorii, când vor fi vizitaţi de celălalt părinte."
Statistică mai arata că sunt de două ori mai multe femei de până în 30 de ani care divorţează faţă de bărbaţii de aceeaşi vârstă.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!