Permisul de conducere al Reginei Maria, vandut cu 5.000 de euro, la o licitatie de obiecte regale
Peste 300 de colectionari si oameni de afaceri s-au "duelat" in sume importante de bani pentru o bucata din istoria noastra. Cele mai disputate au fost armele si bijuteriile care au apartinut regilor Romaniei.
Bijuteriile de la inceputul secolului trecut i-au fermecat pe colectionari. Si pentru primul steag al principatelor Romane de la numirea ca domn a lui Carol I s-a dat o adevarata lupta.
Cel mai scump obiect vandut a fost permisul de sofer al viitoarei Regine Maria care, insa, nu a urcat peste pretul de strigare. Actul a fost obtinut in 1909 la Munchen si a fost adjudecat pentru 5.000 de euro.
Alegeri 2024
12:53
Candidați președinție 2024. Ordinea pe buletinele de vot la alegerile prezindețiale din 24 noiembrie
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
12:07
Cine intră în turul 2. Ce arată cel mai recent sondaj, publicat cu două zile înaintea alegerilor
Vedeta licitatiei a fost Ordinul Ferdinand in grad de Colan, cu un pret de 45.000 de euro, care nu si-a gasit proprietar. A fost bataie si pe armele din vremea monarhiei. Germanul Walter Stegner a licitat pe internet.
Pentru obiectele ramase, cei care au ratat evenimentul pot merge la casa de licitatii sa cumpere ce doresc, dar pretul va fi mai mare.
In ultimii 4 ani, piata de arta si-a triplat volumul, iar veniturile caselor de licitatii inregistreaza cresteri anuale si de 25%. Deocamdata, romanii cumpara obiectele pentru colectiile proprii, insa apar si la noi investitorii, oameni care cumpara astazi un tablou si-l vand peste un an, dublandu-i valoarea prin expunerea in muzeele din tara.