VIDEO. Pistoalele celebrului cuplu Bonnie si Clyde, vandute la licitatie cu peste 500.000 de dolari

Dată publicare: 01-10-2012 12:21
Dată actualizare: 03-11-2012 18:39


Bonnie si Clyde

Cele doua pistoale descoperite asupra celebrilor banditi americani Bonnie Parker si Clyde Barrow, dupa ce au fost impuscati de un echipaj de politie in 1934, au fost vandute la o licitatie, pentru 504.000 de dolari.

Un pistol de calibrul 38 milimetri, care era atasat cu leucoplast medicinal de coapsa lui Bonnie Parker, a fost achizitionat cu 264.000 de dolari.

Un revolver Colt de calibrul 45 milimetri, pe care Clyde Barrow il purta la nivelul taliei, s-a vandut cu 240.000 de dolari.

Pistoalele detinute de Bonnie Parker, care a murit la varsta de 23 de ani, si de Clyde Barrow, care a murit la 25 de ani, au fost cumparate de un colectionar texan care a dorit sa îsi pastreze anonimatul.

"Sunt inca personaje legendare, iar povestea lor de dragoste se inscrie in acelasi registru", a spus Bobby Livingston, vicepresedintele casei RR Auction care a organizat licitatia.

Urmarirea celebrului cuplu de banditi a aprins imaginatia publicului american intr-o perioada in care tara traversa cea mai mare criza economica din istoria ei.

Se crede ca Bonnie si Clyde au comis 13 crime, au jefuit multe banci si au furat multe automobile de-a lungul si de-a latul Americii, intre 1932 si 1934.

Faima lor a fost sporita de faptul ca cei doi banditi obisnuiau sa lase fotografii cu ei insisi in locurile unde comiteau infractiuni. Intr-una dintre ele, Bonnie Parker fumeaza un trabuc.

Filmul din 1967 "Bonnie and Clyde", care a prezentat o versiune oarecum romantata asupra crimelor cuplului, in care rolurile principale au fost interpretate de Warren Beatty si Faye Dunaway, a fost bine primit de public, dar si de criticii de cinema, care au apreciat prezentarea plina de franchete a povestii celor doi, marcata de sex si violenta.

Printre alte crime, se crede ca Bonnie si Clyde au asasinat politisti din Missouri, Texas si Oklahoma.

Ei sunt suspectati ca au organizat si o evadare dintr-o inchisoare din Waldo, Texas, in urma careia doi paznici au fost asasinati in 1934.

Politistii din Louisiana i-au împuscat mortal pe cei doi, intr-o ambuscada, in mai 1934.

Cele doua pistoale vandute la licitatie provin din colectia lui Robert Davis, care le cumparase in 1986 cu 50.000 de dolari fiecare.

Un ceas de buzunar din aur, descoperit in haina purtata de Clyde Barrow, a fost vandut cu 36.000 de dolari.

Printre alte obiecte vandute la aceeasi licitatie s-au aflat un dolar din argint datand din 1921, gasit tot in haina lui Clyde Barrow, care s-a vandut cu 32.400 de dolari, dar si o pereche de dresuri ale lui Bonnie Parker, descoperita in masina cuplului dupa asasinarea lor, care s-a vandut cu 11.400 de dolari.
 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO