Cum si-a obtinut Regina Maria permisul de conducere, acum 103 ani. Obiectul va fi scos la licitatie


Ultimul update: Joi 08 Noiembrie 2012 09:52
Data publicarii: Joi 27 Septembrie 2012 19:53
Categorie: Stiri actuale

Ce-ati spune despre o intoarcere in timp, din Romania zilelor noastre, in perioada regalitatii? Peste 140 de obiecte care au apartinut monarhilor sau care dateaza din acele vremuri sunt scoase la licitatie, la preturi intre 50 si 50.0000 de euro.

Sunt crampeie de istorie, care "vorbesc" despre una dintre cele mai infloritoare perioade pe care a cunoscut-o tara noastra.

Cei 80 de ani de monarhie sunt inca fascinanti, si nu numai pentru colectionari. Fiecare obiect scos la licitatie ascunde o poveste.

In urma cu 106 ani, la unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Capitala se serveau feluri alese precum "filet de boeuf Brillat-Savarin", ca un omagiu adus marelui gastronom francez din a doua jumatate a secolului al XVIII-lea, dar si vinuri de Dragasani.

Printre povestile care abia acum ies la iveala este si cea a primei regine-sofer a Romaniei.

"Acesta este permisul de conducere al Reginei Maria. L-a obtinut la Munchen, in Germania, in anul 1909. Conducea un Mercedes H35. Cu el a surprins pe toata lumea in tara, iar pana acum nu se stia ca regina era pasionata si de condus - de aici pasiunea regelui Mihai pentru masini. Nu a dat examen pentru el, a facut o cerere, avand in vedere statutul sau", a dezvaluit Alin Ciupala, profesor de istorie al Universitatii Bucuresti.

Daca aici vorbim despre un pret de pornire de 5.000 de euro, cel mai valoros obiect scos la vanzare este de noua ori mai scump: pret de strigare 45.000 de euro.

"Ordinul Ferdinand in grad de Colan. L-au primit personalitati precum Regina Maria, Nicolae Iorga, Iuliu Maniu. Au fost putini care au primit aceasta distinctie", a mai spus Alin Ciupala.

Era oferit de Majestatea Sa doar celor care au luptat pentru Statul National Roman. Astfel de obiecte ii atrag pe colectionari. Valter Stegner este din Germania si pare fascinat de regalitatea romaneasca.

Multe dintre cele 140 de loturi de la Licitatia Romania Regala aduc in lumina reflectoarelor tablouri autentice, scrisori semnate de regine sau chiar imparati. Sunt si fotografii si obiecte rare, piese care au apartinut chiar membrilor familiei regale sau aristocratiei romanesti.

Printul Nicolae, nepotul regelui Mihai, se va muta definitiv in Romania
Casa Regala a Romaniei, sarbatorita la Alba Iulia
Kate Middleton, topless la plaja. Imaginile pe care Casa Regala le-a vrut interzise cu orice pret
VIDEO PROTVPLUS.RO