Drama sotilor care traiesc in centrul Clujului ca-n Evul Mediu. Pot ajunge in strada pentru o datorie de 8.400 de lei

Dată publicare: 16-05-2016 17:45
Dată actualizare: 19-05-2016 06:51


Doi soti necajiti si bolnavi, din Cluj, traiesc in centrul orasului ca in Evul mediu. Nu au apa si nici gaz, iar ca sa aiba curent electric in locuinta, folosesc o baterie de masina.

Cei care doresc sa ajute familia, o pot face sunand la numarul de telefon 0755421106, numarul lui Carol Balazs

Locuiesc intr-un apartament inchiriat de la primarie, dar autoritatile refuza sa le prelungeasca contractul din cauza datoriilor. Familia mai are de platit 8400 de lei, dar se teme ca va ramane sub cerul liber, pentru ca municipalitatea a obtinut o hotarare judecatoreasca prin care are dreptul sa ii evacueze.

Cosmarul sotilor Balazs a inceput in 2008, cand, din motive necunoscute, angajatii Primariei din Cluj-Napoca au refuzat sa le prelungeasca contractul de inchiriere a imobilului.

Cei doi nu au parasit insa locuinta pentru ca nu aveau unde sa se duca, dar s-au trezit trei ani mai tarziu ca au de platit 20.000 de lei, restante, o suma uriasa pentru ei. In mare parte au reusit sa achite datoria, insa municipalitatea a obtinut deja in instanta, un ordin de evacuare.

Carol Balazs, chirias: "Am avut masina de spalat, o Dacie, combina frigorifica, toate le-am vandut sa imi pot plati chiria sa nu ajungem pe drumuri, sa nu ajungem de rasul lumii."

Cei doi soti sustin ca au platit chirie in perioada 2011-2013, fara sa li se prelungeasca totusi contractul. Dar chiar si asa, reprezentantii Primariei Cluj-Napoca spun ca familia are din nou datorii.

Iulia Persa, purtator de cuvant al Primariei Cluj-Napoca: "Domnul nu si-a mai achitat datoria din 2014, ultima luna in care a platit a fost decembrie 2013. De atunci s-au acumulat datorii de aproximativ 8400 de lei."

Carol Balazs, chirias: "Imi trimite sa platesc taxe si impozite, dar nu imi elibereaza contractul."

Oamenii au ajuns la capatul rabdarilor. Nu se pot racorda la utilitati din cauza problemelor cu actele. Apa o aduc zilnic de la zeci de metri distanta, de la o biserica din apropiere. In rest, se descurca foarte greu, cum pot: cu ajutorul unei baterii de masina au curent.

Cei doi si nu isi permit sa se mute in alta parte. Sotii Balazs au 4 copii insa si ei sunt foarte saraci. Spun ca singura lor scapare din acesta situatie este ca cineva sa se indure de ei atunci cand vor ajunge in strada si sa le ofere un mic adapost.

Tags: saracie, casa, cluj,


VIDEO PROTVPLUS.RO