Dracula, spectacolul care a facut inconjurul lumii, jucat pe scena la Festivalul George Enescu

16-09-2013 19:15


festival

In cadrul Festivalului, pe scena Operei Nationale, s-a desfasurat cel mai spectaculos show de dans, inspirat de mitul lui Dracula.

Este creat de o celebra trupa de balet din Portugalia si a facut deja inconjurul lumii. Chiar daca abordarea este una originala si suprinzatoare din recuzita nu lipsesc usturoiul si sangele.

Pe o muzica plina de suspans si in pasi de balet, Dracula nu a parut niciodata mai seducator, spun criticii. Portughezii de la Vortice Dance Company, o multi-premiata trupa de dans, au transformat mitul lui Dracula intr-un show unic, surprinzator.

Dracula este jucat de mai multe personaje, de la origini si pana in prezent, astfel ca spectatorii vor vedea, intr-un final, un Dracula cat se poate de contemporan.

Coreograf: Este despre rau si iubire
Reporter: Este un spectacol infricosator?
Coreograf: Nu, nu este un spectacol infricosator. Este...ok, putin. Este un show despre Dracula. Nu stiu daca Dracula este un personaj pozitiv sau un personaj rau. Este Dracula. Nu este un om bun sau rau. Pur si simplu e el.

Ca e bun sau rau, Dracula le seduce pe femeile din jurul sau. In cazul lor, coregrafii au acordat o atentie speciala costumelor.

"Dracula este inspirat de sange, bininteles, dar si despre seductie pentru ca femeile, in filmul lui Coppolla, precum si in legenda lui Bram Stoker sunt foarte seducatoare, foarte feminine, dar si foarte agresive. Iar cu costumele incerc sa transmit acea emotie" a declarat creatoarea Claudia Martins.

Din celebra trupa de dans portugheza face parte si o tanara dansatoare romanca. De la colegii sai, Vanda Stefanescu a invatat o reteta traditionala din Portugalia pe care o va pune si in scena in aceasta seara.

Mari fani ai lui Dracula, portughezii regreta ca nu au avut timp sa viziteze si Castelul Bran. Dar au in plan sa vina in Romania in vacanta.

"Trebuie sa venim si sa avem timp pentru Transilvania. Trebuie sa ne plimbam prin Transilvania, nu sa alergam" a declarat Rafael Carrico, coreograf.

Festivalul George Enescu se incheie pe 28 septembrie. Cu un buget de 39 de milioane de lei, oranizatorii au reusit sa vanda peste 100.000 de bilete si sa aduca la Bucuresti 20.000 de turisti straini.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO