Distribuitorii ne lasa fara medicamente! Ministerul ameninta cu sanctiuni


Ultimul update: Sambata 14 Aprilie 2012 09:07
Data publicarii: Sambata 11 Octombrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Ministrul Sanatatii iese la atac, furios ca de o saptamana furnizorii n-au mai livrat medicamente catre farmacii, iar acest lucru incepe sa fie resimtit.


Data fiind situatia, Eugen Nicolaescu spune ca, de luni, cei care insista sa protesteze astfel vor ramane fara autorizatie. Distribuitorii nu sunt impresionati si ameninta ca nu vor livra nimic nici saptamana viitoare.

Distribuitorii au sistat livrarile de medicamente catre toate farmaciile si cer majorari de pret, in conditiile in care moneda nationala a trecut printr-o perioada nefasta, iar ei ar trebui sa isi faca aprovizionarea cu un euro puternic.

Raman in continuare blocate livrarile, cel putin pana miercuri, cand poate gasim mai multa intelegere.
Ministrul sanatatii spune ca situatia nu este nici pe departe cea pe care ne-o prezinta importatorii, mai ales ca medicamentele aduse de acestia reprezinta mai putin de 20% din totalul existent in farmacii. 

Eugen Nicolaescu a declarat: "I-am atentionat ca incalca legea si daca vor continua sa incalce legea vor trebui sa suporte consecintele legii. Daca de luni incolo distribuitorii nu vor indeplini acest lucru, atunci voi trimite echipe de control care vor dispune toate masurile prevazute de lege, pana la ridicarea autorizatiei de punere pe piata."

Oficialii din minister anunta ca au acceptat totusi o recalculare a tarifelor pentru 200 de medicamente, dar ca pacientii nu vor simti deocamdata o scumpire a lor.

Nu mai luati medicamente dupa ureche! Riscati sa va imbolnaviti mai rau
Livrarile de medicamente catre farmacii au fost blocate
Unul din trei romani este alergic la medicamente, mancare sau praf
VIDEO PROTVPLUS.RO