Livrarile de medicamente catre farmacii au fost blocate

Dată publicare: 07-10-2008 00:00
Dată actualizare: 13-04-2012 00:35


Distribuitorii nu mai trimit medicamente spre farmacii din pricina deprecierii leului. Cer cresterea preturilor, dar Ministerul Sanatatii spune ca nu se poate vorbi despre asta pana in noiembrie.


Din pacate, o criza de medicamente de acest nivel pune vietile multor oameni in pericol. Fie ca vorbim de tratamentele oncologice, de insulina sau medicamente usoare, toate vor lipsi din farmacii daca nu vor reincepe livrarile.

Cred ca in acest moment asigurarea cu medicamente nu este pusa in pericol. In foarte scurt timp vom avea si solutii acceptabile. Cand spun solutii acceptabile vreau sa intelegeti ca nu doresc cresterea preturilor la medicamente.
Eugen Nicolaescu, Ministrul Sanatatii
Desi farmacistii si distribuitorii spun ca lipsa medicamentelor se va resimti intr-o saptamana, conform legii, ei trebuie sa asigure stocurile pentru 30 de zile.


Pana atunci, insa, pacientii vor simti pe pielea lor daca legea se aplica sau nu.

In unele cazuri, medicamente s-ar putea scumpi cu peste 20%.

Distribuitorii spun ca in ultimele 18 luni Guvernul nu a umblat la preturile medicamentelor din import, desi legea obliga Ministerul Sanatatii sa le ajusteze in functie de cursul de schimb.

Criza medicamentelor ar putea dura si o luna de zile, anunta farmacistii.


VIDEO PROTVPLUS.RO