Din restaurante cu stele Michelin, in Maramures. Un chef roman si sotia lui tin cursuri gratuite de gatit in Baia Mare
Inspirati de scolile culinare franceze, un tanar maestru-bucatar din Maramures si sotia lui frantuzoaica predau arta culinara celor pasionati.
Si totul gratuit, ba mai mult pe perioada pregatirii, viitorii bucatari sunt si platiti. Singurul criteriu e pasiunea pentru gastronomie.
Michael Pascale s-a nascut in Maramures, insa in ultimii 20 de ani a trait in Franta, unde a gatit preparate alese in restaurante cu stele Michelin. Intr-unul dintre ele director era... Amandine. Astazi este sotia lui si a convins-o sa vina cu el Maramures unde isi vor deschide propriul restaurant, si o scoala culinara.
Michael Pascale, chef: "Am ales sa venim aici sa deschidem un restaurant, sa ne asezam aici cu copilul ca avem un copil de 5 luni. Am convins-o pe Amandine sa vina aicea in Baia Mare, nu mi-a fost foarte greu ca ma iubeste foarte mult."
Amandine Pascale: "Vrem sa dam ceva nou la nivel de service, de mancare. Sa fie diferit.”
Restaurantul va fi si o scoala culinara gratuita, insa cu profesori exigenti.
Michael Pascale, chef: "O sa incercam in curs de 2 ani sa formam cam 20 oameni. Singurul criteriu care il avem noi este motivatia si este dorinta de a reusi in viata.”
Primii cursanti spun ca scoala lui Michael este o mare sansa.
Ovidiu Erdei: "Parintii mei erau plecati mult timp si imi gateam eu singur mancare si am descoperit ca imi place foarte mult. Zic ca este o oportunitate foarte mare fiindca in Romania nu se gasesc scoli gratuite la nivelul asta."
Remus MadAras, 25 ani: "O sa-i fie putin greu lui si n-o sa-mi fie nici asa de usor mie. Mi-as dori sa deschid un restaurant la fel.”
Desi aduc cu ei scoala culinara franceza, Amandine se simte ca acasa in Maramures.
Amandine Pascale: "Cand am venit aici prima data in vacanta si ne-o primit asa cu o mancare simpla, dar atat de buna"
Peste doua saptamani, incep cursurile de gastronomie:
“Aici am facut un fois gras cu votca si un damie, un dresaj intre dovlacel alb si verde si ardei galben si rosu, portocaliu. Totul este deglasat cu votca. Bon apetit!"