Revelionul se intoarce in sufrageriile romanilor. De ce aleg tot mai multi tineri sa petreaca precum parintii inainte de 1989

Dată publicare: 30-12-2015 17:40
Dată actualizare: 02-01-2016 09:23


In conditiile in care numeroase cluburi s-au inchis din cauza neregulilor descoprerite de pompieri, iar excursiile sau petrecerile la restaurant sunt prea scumpe pentru ei, multi tineri romani vor petrece Revelionul la fel ca parintii lor, in sufragerie.

Regulile nu difera cu mult fata de ce se intampla in casele noastre inainte de 1989. Toata lumea este invitata doar ca fiecare trebuie sa aduca un platou cu ceva: ba o salata, ba o piftie ori o tava de carnati.

Unii studenti din Galati organizeaza de zor o petrecere de Anul Nou in apartamentul unuia dintre ei. Verifica stocul de bauturi, fac liste de cumparaturi si reamenajeaza "ringul''. Trag linie si impart totalul la numarul de invitati. Rezultatul: 50 de lei de persoana.

Aurelian Dumitru, student: "Dupa cum am calculat noi si, dupa cum ati vazut si lista, nu avem bani! De aceea o sa apelam si la parinti."

Bogdan Mocanu: ''In restaurante nu ne permitem sa facem, ca-i destul de scump, ajunge pana la 3, 4 milioane de persoana si nu ne permitem, ca totusi suntem studenti si ne-a ramas ultima varianta: sa facem intre noi, mai restrans!"

Razvan si Cristian din Timisoara vor petrece Revelionul tot acasa, tot in gasca. Nu resimt astfel povara cheltuielilor si se pot bucura de tot confortul.

Razvan: "E cu siguranta mai bine acasa cu prietenii, cu cunoscutii si putem sa spunem si despre partea financiara ca in oras pretentiile parca sunt ridicole."

Baietii nu-si fac griji in privinta vecinilor. De Revelion, toata lumea petrece!


VIDEO PROTVPLUS.RO