Aplicatia care te ajuta sa eviti cozile uriase de la vamile cu Ungaria. Traseele recomandate de politistii de frontiera

Dată publicare: 29-12-2015 18:29
Dată actualizare: 01-01-2016 10:55


Toate caile de acces de la vamile dintre Romania si Ungaria vor fi deschise in urmatoarele zile. Politia de frontiera incearca sa previna cozile uriase care se pot forma de Anul nou, cand numarul celor care intra sau ies din tara creste semnificativ.

Anul trecut in decembrie peste 3 milioane de persoane au trecut granitele tarii.

Fie ca vorbim de granite terestre sau aeriene in cazul de fata, in preajma sarbatorilor incepe aglomeratia. Si tinand cont ca din luna noiembrie s-au intensificat controalele la granita si timpul de tranzitare a crescut. Dar in joc nu e vorba de orice, ci de siguranta nationala, daca ne gandim la ultimele atacuri teroriste din Paris.

“Politia de Frontiera Romana (...) a intensificat controalele asupra cetatenilor in scopul prevenirii trecerii frontierei de catre persoane, provenite din state aflate in zonele de conflict, care pot derula activitati ce reprezinta o amenintare reala la adresa securitatii interne si externe"

In apropierea Craciunului, 3 milioane si jumatate de oameni au trecut prin frontierele noastre. In unele puncte a fost atat de aglomerat incat oamenii au stat ore bune in coloana. De Revelion insa, creste numarul de politisti si vamesi in frontiere. Cea mai mare aglomeratie este la granita din vest, unde se va lucra la toate portile de acces.

Politistii de frontiera va recomanda sa folositi toate punctele de trecere existente. Catre Ungaria, de exemplu, exista 11 puncte de trecere unde puteti verifica timpii de trecere inainte sa porniti la drum vizitand sectiunea speciala de pe site-ul IGPF.ro.

Aplicatia online pusa la dispozitie de politistii de frontiera va poate configura si un traseu pana la punctul de trecere a frontierei dorit. In punctele marcate cu verde pe harta timpii de asteptare sunt de pana in 30 de minute, Galben inseamna pana in 60 de minute iar daca vedeti rosu, ar trebui sa alegeti alt traseu, pentru ca acolo veti sta la rand mai mult de o ora.


VIDEO PROTVPLUS.RO