Diguri de aparare impotriva inundatiilor la Snagov, desi nu e cazul
Statul vrea sa faca diguri si sa ia masuri de aparare impotriva inundatiilor. Mai bine mai tarziu decat niciodata, am spune, daca in spatele unor astfel de promisiuni nu s-ar regasi si cateva investitii de milioane de euro cel putin ciudate.
De exemplu, la Snagov se vor face lucrari de prevenire a catastrofelor naturale, desi lacul de acolo nu are cum sa dea pe afara.
Aici va interveni in forta Guvernul pentru "prevenirea catastrofelor naturale generate de inundatii si poluarea aerului", desi: "Aici nu se inunda niciodata. Trebuie sa se ridice apa cu patru metri", spune Nicolae Dima, secretar Primaria Snagov.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Chit ca tara e saraca, s-au gasit totusi banii din finantari externe si de la buget. Astfel, Valea Snagov intra direct pe locul trei pe lista obiectivelor de investitii prioritare din infrastructura de mediu.
"Nu era asta o urgenta. Cei de la Ministerul Dezvoltarii, care au dat aviz pozitiv, spun ca proiectul este initiat la mediu pentru ca in final Apele Romane sa si-l asume, dar cu rezerve", a declarat Ion Samoila, primar Gruiu.
"Nu inseamna ca a primit finantare. Este vorba de o igienizare", clarifica Anamaria Tanase, purtator de cuvant Apele Romane.
Asadar vorbim despre o operatiune urgenta de curatare a lacului Snagov. Asta in timp ce la nivel national sute de proiecte de indiguire asteapta. Cele mai multe pe Prut si Siret, unde inundatiile au facut prapad si anul acesta, iar oamenii au ramas pe drumuri.