Terapia cu delfini, o sansa de vindecare pentru copiii care sufera de autism

Dată publicare: 12-12-2012 18:46
Dată actualizare: 15-12-2012 01:01


Un proiect plin de speranta pentru copiii cu autism sau alte probleme psihice se desfasoara la Constanta: terapia cu delfini.

Psihologi pregatiti in centre speciale din Turcia incearca sa-i ajute pe acesti copii, prizonieri ai unei lumi nestiute de noi, ceilalti.

Daca fata de oameni comunicarea lor se dovedeste dificila, fata de aceste mamifere inteligente ei arata o deschidere spontana, ceea ce le aduce zambetul pe chip parintilor greu incercati.

Rares are 6 ani si sufera de autism. Insotit la fiecare pas de psiholog si cu ajutorul antrenorilor, face cunostinta cu cei 3 delfini prietenosi.

Un zambet larg lumineaza fata baietelului, care reactioneaza imediat la prezenta delfinilor. Baietelul arunca o minge colorata spre Ni Ni, care ii rasplateste efortul cu o tumba.

Apoi Chen Chen il lasa pe baietel sa o mangaie. Si Edi, in varsta de 5 ani, tot cu autism, este incantat.

De pe margine, parintii privesc cu speranta aceste sedinte de terapie. Mama lui Edi s-a mutat special din Suceava la Constanta, pentru a-l trata pe baiat la un centru de specialitate.

Delfinoterapia, recunoscuta pentru efectele benefice in cazul copiilor cu autism, dar si cu sindrom Down, se poate face in Turcia sau Spania, dar la preturi exorbitante.

Delfinariul din Constanta si centrul terapeutic Marea Neagra colaboreaza in acest program, care va incepe de la 1 mai si costa 900 de lei, pentru 20 de sedinte diferite.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO