Declarații controversate ale lui Ştefan Popa Popa’s: "Au venit toate ciurucurile din Oltenia"

Ştefan Popa Popa’s
Facebook.com

Caricaturistul Ştefan Popa Popa’s, ambasador cultural al Timişoarei, a fost reclamat la CNCD, după declarații controversate legate de locuitorii orașului.

Caricaturistul a declarat, la un post de televiziune, că în Timișoara "60 la sută din locuitori sunt olteni" și că "au venit toate ciurucurile din Oltenia".

"Publicul din Timişoara s-a schimbat, avem peste 60% olteni în loc de timişoreni. Atunci, îmi pun şi eu întrebarea: unde sunt valorile Timişoarei? Trebuie să atacăm pentru că nu au venit cei mai ca lumea. Au venit ciurucurile din Oltenia. Aşa, mai avem olteni foarte valoroşi care au venit în Timişoara şi au făcut lucruri ca lumea”, a spus Popa la un post local.

Sesizare la CNCD

 

 

Citește și
razvan cuc
Cuc cere restructurarea companiilor din subordine: "Nu mai pot să văd zeci de directori"
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Preşedintele Comisiei pentru cultură din Camera Deputaţilor, liberalul Gigel Ştirbu, solicită Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) sancţionarea caricaturistului Ştefan Popa Popa's.

 

Gigel Ştirbu susţine, într-o adresă către CNCD, că Ştefan Popa Popa's, ambasador cultural al Timişoarei, ar trebui să fie responsabil pentru declaraţiile făcute în spaţiul public şi să nu defăimeze cetăţeni după apartenenţa lor locală.

"Prin prezenta adresă, vă solicit să sancţionaţi conform prevederilor legale în vigoare afirmaţiile discriminatorii făcute de domnul Ştefan Popa Popa's referitoare la faptul că 'oltenii veniţi în Timişoara au stricat oraşul'. Domnul Stefan Popa Popa's este Ambasadorul Cultural al Timişoarei şi această funcţie ar trebui să-l facă responsabil pentru declaraţiile făcute în spaţiul public. Domnul Popa ar trebui să lupte pentru prevenirea şi combaterea discriminării la nivelul intregii ţări şi nu să defăimeze cetăţeni după apartenenţa lor locală. Faptul că Ştefan Popa Popa's este o persoană publică, afirmaţiile făcute la un post de televiziune au şi mai mare putere discriminatorie şi din aceste motive vă solicit sancţionarea lui în conformitate cu legislaţia în vigoare. (...) Având în vedere că CNCD este forul decizional în constatarea existenţei faptelor de discriminare şi de sancţionarea acestora şi că atribuţiile principale ale Colegiului Director constau în soluţionarea cazurilor de discriminare primite de CNCD, vă solicit aplicarea sancţiunilor care se impun domnului Ştefan Popa Popa's, conform prevederilor OG nr 2/2000", se arată în sesizarea lui Gigel Ştirbu.

Ştirbu solicită şi Asociaţiei Capitala Culturală Europeană Timişoara să retragă titlul de ambasador cultural lui Ştefan Popa Popa's, din cauza aceloraşi afirmaţii la adresa oltenilor, considerate defăimătoare.

Luni, consilierii locali PSD de la Craiova au propus pentru şedinţa ordinară de joi a Consiliului Local al Municipiului retragerea titlului de cetăţean de onoare al Craiovei caricaturistului Ştefan Popa Popa's, ca urmare a afirmaţiilor făcute recent în mass-media la adresa oltenilor, pe motiv că acestea "au adus atingere imaginii oraşului şi cetăţenilor săi".

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu a spus că va susţine iniţiativa consilierilor PSD şi "a craiovenilor care au dezavuat gestul lui dezonorant în mediul online şi au cerut insistent retragerea titlului".

Şi primarul municipiului Slatina, Emil Moţ, a anunţat luni că le va solicita consilierilor locali să-i retragă titlul de cetăţean de onoare al oraşului caricaturistului Ştefan Popa Popa's, "pentru lucrurile grave pe care le-a spus la adresa oltenilor".

Caricaturistul Ştefan Popa Popa's, invitat recent într-o emisiune de televiziune la Timişoara, a făcut mai multe afirmaţii considerate jignitoare la adresa oltenilor.

 

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
Citește și...
Trump șochează din nou:
Trump șochează din nou: "De ce să ucidem 10 milioane de oameni? Nu ar fi corect"

Președintele Donald Trump a afirmat că SUA ar putea câştiga în câteva zile războiului din Afganistan, dar că nu vrea să ucidă 10 milioane de oameni, informează New York Post.

Cuc cere restructurarea companiilor din subordine:
Cuc cere restructurarea companiilor din subordine: "Nu mai pot să văd zeci de directori"

Ministrul Transporturilor le-a cerut directorilor companiilor din subordine restructurarea personalului TESA, inclusiv a posturilor de conducere, afirmând că ar putea pleca câteva sute de persoane.

Când se va deschide metroul în Drumul Taberei. Noul anunț al ministrului Cuc
Când se va deschide metroul în Drumul Taberei. Noul anunț al ministrului Cuc

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, susţine că metroul din Drumul Taberei va fi deschis traficului în decembrie 2019, întrucât nu mai există niciun impediment în realizarea acestui plan.

Recomandări
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern

„(...) se impune identificarea fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale majorate”. Asta este una dintre concluziile unui mini-raport prezentat de șeful Finanțelor, Marcel Boloș, în ședința de Guvern de joi, 25 aprilie. 

Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă
Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă

Sorina Pintea, fostul ministru social-democrat al Sănătății, a fost condamnată, vineri, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Decizia instanței nu este definitivă.