Povestea arădeanului care şi-a transformat casa într-o lume de poveste

22-07-2019 09:51


Un arădean şi-a transformat casa într-o lume de poveste. Nu mai puţin de 50 de figurine, în mărime naturală, toate făcute din materiale reciclate, sunt aşezate pe acoperiş, pe alei şi în grădină.

Cel care le-a creat, salvamonist de meserie, speră că pasiunea sa, pe care o are de mic copil, să le aducă bucurie trecătorilor şi, mai ales, copiilor.

Casa din comuna arădeană Vladimirescu sare de departe în ochii trecătorilor. Biciclistul şi tânăra cu role, aşezaţi chiar pe acoperişul casei, sau vrăjitoarea şi cavalerul care stau la intrarea în curte nu pot să nu atragă atenţia trecătorilor.

De altfel toată casa şi grădina lui Valentin Radu arată ca o poveste cu personaje din basm sau de film. Chiar şi Alice în Tara Minunilor şi-a găsit loc aici. Unele scene au fost imaginate din întâmplări reale.

Pe lângă cavaleri, zâne sau vrăjitoare, Valentin Radu a strâns în curtea lui şi apicultori, alpinişti, agricultori sau zugravi. Nu i se pare nimic nealocul lui. Vecinii arădeanului sunt încântaţi.

Valentin Radu este salvamontist de meserie. Nu vrea să se oprească aici şi intenţionează să creeze şi alte personaje din peturi şi obiecte pe care alţii le aruncă.

Visează că într-o zi să poată deschide un muzeu pentru toţi cei cu imaginaţie bogată.

VIDEO PROTVPLUS.RO