De ce au ales unii romani mall-ul in a doua zi de Craciun. "In parc nu gasesti pe nimeni"; "M-am saturat de sarmale"

Dată publicare: 26-12-2015 18:09
Dată actualizare: 29-12-2015 06:59


Nici nu a inceput bine a doua zi de Craciun, ca oamenii au mers inca de dimineata sa se plimbe pe la mall.

Unii au iesit sa faca, din nou, cumparaturi, altii sa manance, dupa masa copioasa de Craciun, o portie binemeritata de.fast-food. Cert e ca mall-urile au fost pline, iar romanii au confirmat, inca o data, ca pentru unii dintre ei, mall-ul reprezinta chiar un stil de viata.

Este putin trecut de ora 12, iar acest mall este deja plin. Oamenii cauta de zor printre haine, unii stau la cafenele si la fast-food-uri, iar altii pur si simplu...se plimba. Despre ceea ce inseamna cultura mall-ului in Romania, in a doua zi de Craciun, ne explica acest tanar.

“Am venit sa ma relaxez pentru ca acum chiar nu mai ai cum sa stai cu familia, iesi afara, la un suc, la un mall pentru ca este frumos afara!!!”

O afirmatie greu de inteles. Vin, insa, si argumentele. “La mall pentru ca, sincer, aici este mult mai multa activitate. in parc, de exemplu, nu gasesti pe nimeni. aici mai vezi pe cineva, mai iesi cu niste prieteni, te distrezi. Aici eu ma distrez cautand articole de shopping. de exemplu eu am venit sa caut o pereche de pantofi."

Tot la distractie au iesit mii de alte persoane. Mall-ul pare locul ideal pentru oricine: adolescenti, cupluri sau familii intregi. Cei mai multi dintre vizitatori au facut azi cumparaturi, fie pentru tinutele de Revelion, fie pentru vestimentatia de zi cu zi.

Printre cei care au venit pentru magazine, am gasit si cativa turisti, fascinati de zonele noastre de shopping. Le plac mall-urile de la noi pentru ca, spun ei, “sunt frumoase, exclusiviste, curate".

Fie ca li s-a facut foame dupa cumparaturi, fie ca au iesit special pentru a lua ceva de la fast-food, oamenii au stat la coada si in zona restaurantelor. Spun ca le-au luat copiilor ceva de la fast-food pentru ca in ultimele zile au mancat doar carnati si sarmale. Si tinerii recunosc sunt satui de bucataria traditionala romaneasca.

Doar in Bucuresti exista in prezent aproximativ 20 de mall-uri. Iar numarul lor continua sa creasca de la an la an.


VIDEO PROTVPLUS.RO