Daruri pentru cei mai saraci oameni din Galati, de Mos Nicolae. Ce surpriza i-a asteptat joi la cantina de ajutor social

Ultima actualizare: 07-12-2014 07:15

O idee minunata ar putea fi preluata de sarbatori si de alte centre din tara... La Galati, cantina de ajutor social va tine si anul acesta loc de Mos Nicolae pentru sute de sarmani.

Cei mai necajiti oameni din oras s-au asezat joi, din zori, la coada, pregatiti cu sacose si vase in care sa ia de mancare. Fata de celelalte zile, oamenii au primit si dulciuri, pentru ca vineri seara, in Ajun de Sfantul Nicolae, ghetutele copiilor lor sa nu ramana goale.

"Ficat de pasare, telemea, conserva de carne, bulion, zarzavat pentru ciorba, paste, cornuri, diferite dulciuri, iahnie de fasole cu afumatura. Am pregatit 850 de portii, aproximativ", explica o angajata ce contine un pachet.

850 de guri vin in fiecare zi sa se hraneasca la cantina de ajutor social. Oameni sarmani, care, in cele mai multe cazuri, ascund drame teribile, in spatele unor figuri impietrite de lipsuri.

Vladut a insotit-o pe mama lui la cantina, bucuros ca va primi ceva special de Mos Nicolae. Tatal lui Vladut si-a parasit familia si a lasat o femeie singura cu trei copii. Mama lor a incercat sa-si gaseasca o slujba, dar pana acum toate usile i-au fost inchise.

"Eu n-am niciun venit, decat alocatia lor, la trei copii - 126 de lei - si pensia alimentara de la tatal lor - 190 de lei", spune mama copilului.

Consiliul Local din Galati a aprobat o alocatie de hrana de noua lei pe zi pentru cei mai sarmani oameni din oras. Dar, cum recunosc si autoritatile, este prea putin.

Marius Stan, primar Galati: "9 lei mi se pare chiar o suma derizorie. De dorit ar fi sa nu avem abonati la cantina, sa fie toata lumea bine, sa isi poata permite, dar, din pacate, sunt si astfel de oameni, o categorie defavorizata da care trebuie sa tinem cont."

Pe langa familiile care au primit joi pachete de sarbatori de la cantina de ajutor social, si copiii aflati in grija unor fundatii si asociatii din Galati au beneficiat de cadouri de Mos Nicolae. Ratia de hrana de la cantina va fi suplimentata si de Craciun.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO