Un senator UNPR vrea dezlegare la peste si vin pentru credinciosi de 1 Decembrie. Cati romani mai tin Postul Craciunului

Ultima actualizare: 06-12-2014 07:14

Un senator UNPR vine o propunere indrazneata. El cere bisericii ca macar de Ziua Nationala crestinii sa poata sa bea vin si sa manance peste, chiar daca suntem in postul Craciunului.

Cu puterea care i-a fost incredintata prin vot, alesul vrea ca Patriarhului Daniel sa asculte de vocea alegatorilor. Senatorului Popa i-a venit ideea recent si vrea sa obtina cat mai repede o dezlegare de la Patriarhie.

"De 1 Decembrie am fost la o masa lunga, unde erau carnati, fasole, am invitat oamenii acolo sa se cinsteasca, sa sarbatorim, era Ziua Romaniei, nu? Si multi au zis: 'Domne, suntem in post. Stiti dumneavoastra ca s-a dat vreo dezlegare?' Si zic: 'Nu, nu stiu sa se fi dat vreo dezlegare'. 'Dar nu puteti vorbi?'", a spus Constantin Popa.

Ca sa nu mai traiasca si anul viitor un astfel de episod, senatorul spera ca preotii le vor permite crestinilor sa manance macar peste: "Stiti cum scrie la Biblie: cere si ti se va da. (...) Cum e sa sarbatoresti o zi fara sa dai noroc cu un pahar de vin si sa mananci ceva? E traditia poporului roman din mosi stramosi".

Si totusi unii dintre credinciosi se declara revoltati de o asemenea propunere.

In fiecare an, Ziua Nationala a Romaniei pica in postul Craciunului. Chiar si asa nu foarte multi romani il si respecta. 37% dintre romani obisnuiesc sa tina post cu ocazia Craciunului, iar 9% tin tot postul, de 40 de zile. Conform aceluiasi studiu, mai multe femei decat barbati postesc inainte de sarbatoarea nasterii Mantuitorului - 45%, fata de 28%.

Deocamdata, reprezentantii Bisericii Ortodoxe au refuzat sa comenteze solicitarea senatorului Popa.

"E o vorba celebra, care spune: 'Nu lasati sa se piarda un mesaj bun doar pentru ca vine din gura unui pacatos'", a spus senatorul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO