Daruri din camara pentru familiile sarmane. Campaniile incepute in prag de Sarbatori de tinerii din Maramures si Alba

Dată publicare: 29-11-2015 18:03
Dată actualizare: 02-12-2015 07:03


Dar din dar, se face rai. Convinsi din tot sufletul de acest lucru, mai multi tineri din Maramures si Alba au hotarat ca in pragul sarbatorilor de iarna sa aduca bucurie in casele unor familii sarmane.
 

Asa ca au reusit sa mobilizeze comunitati intregi sa doneze alimente pentru nevoiasi. Rafturile din camari sunt aproape pline, iar pachetele vor ajunge la destinatari in preajma Craciunului.

Ideea campaniei "Camara faptelor bune", le-a venit unor tineri care au o fundatie in localitatea Targu Lapus. Pe retelele de socializare ei au reusit sa mobilizeze sute de oameni. Din luna octombrie si pana acum au strans borcane cu legume murate, zacusca, dulceata si dulciuri – toate facute in casa.

Pentru ca are 77 de ani si umbla mai greu bunica Dorina le-a chemat pe fete sa vina sa ia bunatatile de la ea de acasa. " Sunt din gradina noastra si facute de noi. Familiile sarmane sa aiba pe masa de Craciun cate ceva din partea noastra", spune ea

Toate produsele vor fi directionate catre batranii singuri si familiile cu multi copii din zonele izolate.

Oameni cu suflet mare sunt si in Alba Iulia. ''Casuta cu zambete'' isi propune sa adune cat mai multe alimente, dulciuri, jucarii si chiar bani pentru copiii saraci.

Adriana Gruita - manager asociatie: "Facem un bine si celor care vor sa dea si stiu ca sunt foarte multi oameni care vor sa doneze ceva de sarbatori, sa faca un bucurie semenilor de sarbatori si copiilor care au nevoie de produsele acestea."

Pachetele cu alimente si banii vor ajunge la familii necajite din Maramures si Alba Iulia, dar si la orfanii din centrele de plasament.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO