Ce se va intampla cu balurile din scoli si licee dupa tragedia din Colectiv. Noile reguli anuntate de Inspectorat

Dată publicare: 28-11-2015 18:26
Dată actualizare: 01-12-2015 07:15


Tragedia din Colectiv duce la masuri extreme. Cel putin pentru o vreme, balurile scolare vor fi o raritate.

Directorii scolilor care vor dori sa organizeze astfel de evenimente in afara unitatii de invatamint, trebuie sa se asigure ca localul in care vor intra elevii, are autorizatie de la ISU. In plus, fiecare deplasare ar trebui facuta dupa un plan.

Va fi nevoie de un tabel cu participantii, acordul scris al parintilor, programul de desfasurare.. Toti directorii au obligatia sa verifice personal locul unde se va desfasura serbarea. Aceasta procedura este obligatorie.

Cei care nu vor reusi sa gaseasca in timp util un local autorizat cu toate avizele de la isu, pentru baluri sau spectacole, le-ar putea organiza chiar in salile de spectacole din scoli. De exemplu, cei de la Scoala Centrala din Capitala s-au gandit ca in cel mai rau caz ar putea sa organizeze un bal chiar aici in amfiteatrul scolii. Sa dea la o parte scaunele si sa aduca un sistem de sonorizare."

Cei care vor dori totusi sa organizeze o petrecere, cu un grup de elevi, sunt nevoiti sa respecte aceste reguli stricte.

Sever Popa, directorla Scoala Mihai Viteazu din Bucuresti, spune ca "Balul de anul asta cu regret a trebuit sa il amanam, in ideea ca poate il vom tine mai tarziu cand vom reusi sa parcurgem procedurile nou aparute.

Inspectoratul a anuntat ca fiecare unitate de invatamant trebuie sa intocmeasca o procedura clara care sa cuprinda modul de organizare, numarul de copii participanti, perioada de participare, modul de deplasare. Si nu in ultimul rand directorul unitatii va trebui sa conceapa si un formular pe care fiecare parinte sa il semneze. Altfel elevii nu vor mai putea participa la nicio manifestare in afara scolilor din capitala.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO