Daruiesti si castigi - Povestea lui Ovidiu, baietelul care picteaza icoane

21-12-2010 00:00


Imaginati-va un copil care picteaza o icoana. Sta la o masa de lemn subreda, in fata unei case din judetul Bacau, ajunsa ruina. Acolo a stat cu parintii si sora mai mica inainte ca inundatiile din vara sa le spulbere locuinta.

Acum cu totii se inghesuie in bucataria ramasa, ca prin minune, in picioare. Nu este film, ci viata unui baiat de 13 ani, care, in ciuda traumelor si a neajunsurilor pe care le indura, devine parca tot mai puternic. Este vorba despre Ovidiu George Rusu un copil talentat, care a castigat premii si in tara si in strainatate pentru icoanele minunate care-i ies din maini.

Daca nu isi face lectiile, Ovidiu sigur picteaza o icoana. Este poate refugiul lui din fata greutatilor cu care viata il incearca. Apele i-au luat casa, tatal sau a fost nevoit sa se pensioneze la 40 de ani din cauza bolii, mama lui castiga putin peste salariul minim pe economie, dar ce-l doare cel mai mult este ca la inundatii a pierdut cele mai pretioase lucruri pe care el le avea: icoanele si cartile.

Tinea mult la icoanele pe care le-au luat apele. Si-a sters lacrimile si a pictat altele, a luat premii in strainatate pentru ele.

Directoarea si profesorii Liceului de Arta din Bacau il ajuta cat pot. Simt ca are un viitor mare. I-au dat bani din salariile lor pentru a merge la expozitii. Ovidiu are insa nevoie de ajutor constant.

VIDEO PROTVPLUS.RO