Daruiesti si castigi: Povestea lui Filip, un baiat care se lupta cu saracia


Ultimul update: Marti 14 August 2012 15:50
Data publicarii: Luni 21 Decembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Prea mic, pentru o viata atat de chinuita! Asa se rezuma, pe scurt, povestea unui baiat de 13 ani din Rasnov.

Filip este orfan de mama, locuieste cu tatal lui intr-o camaruta in care abia ai loc sa te intorci si impreuna isi fac mereu griji pentru ziua de maine.

Singurele momente fericite din viata copilului sunt cele in care canta la chitara - are un talent mostenit de la tatal lui. Nu are insa prea mult timp pentru asta - invata din greu ca sa nu piarda bursa de merit, bani fara de care nici el, nici tatal lui n-ar putea supravietui.

La varsta cand alti copii sunt rasfatati, baiatul inca plange dupa mama care i s-a prapadit acum doi ani. Maturizat mai mult de nevoie, Filip isi sterge insa repede lacrimile. Viata este si asa amara. Ca sa ajunga la scoala merge pe jos, in fiecare zi, sase kilometri.

Iarna, cand ninge viscolit, este cumplit de greu. Nu renunta insa - vrea sa isi ajute tatal ramas somer. Alocatia lui Filip si bursa pentru merite deosebite la invatatura sunt singurele venituri.

La 13 ani, Filip este printre cei mai buni din clasa, isi ajuta tatal la treburi, dar nu se poate opri sa nu se gandeasca la lucruri banale pentru alti copii, simple vise pentru el.

Cei care vor sa-l ajute pe Filip au mai jos contul in care pot depune bani:

Titular: Teisanu Mircea - Rasnov

RO62BRDE080SV73820540800

Daruiesti si Castigi: Povestea lui Mitrut, un copil care a invins moartea
Daruiesti si castigi: Povestea Siminei
Daruiesti si castigi: Povestea Kassandrei
VIDEO PROTVPLUS.RO