Concurs de taierea porcului in Timis

×
Codul embed a fost copiat

Fie ger, fie ninsoare, traditia de Ignat se respecta cu sfintenie. In Timis, gospodari locali, dar si din Serbia si Ungaria au venit sa-si demonstreze maiestria la un concurs de preparare a carnii de porc.

Pentru ca aveau mult de lucru, concurentii s-au strans inca de dimineata la marginea orasului Jimbolia. Au sacrificat porcii si, cu entuziasm si indemanare, s-au apucat de prepararea carnii.

Dand dovada ca nu duc lipsa de imaginatie, alti concurenti au inlocuit ingredientele traditionale pentru pomana porcului.

Cand totul a fost pregatit, bucatarii i-au asteptat pe membrii juriului cu mesele pline de bunatati. A contat insa si parerea publicului, iar vizitatorii s-au infruptat cu pofta din delicatesele de Craciun.

Dupa atata munca, atat concurentii, dar si spectatorii s-au mai incalzit cu un pahar de tuica fiarta. Unii insa au exagerat si au ajuns pe patul de spital.

Citește și
Cenusa
Da-ti cu untura si cenusa, ca sa ai noroc tot anul!
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

La finalul competitiei culinare, castigatoare a fost declarata o echipa din Romania, care a plecat acasa cu o diploma si un set de cutite, dar si cu felicitari de la rivali.

Redescopera Romania: cele mai frumoase locuri si traditii

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Reacția lui Jake Paul după ce a fost pălmuit de Mike Tyson la cântarul oficial + Ce a zis Iron Mike
FOTO Reacția lui Jake Paul după ce a fost pălmuit de Mike Tyson la cântarul oficial + Ce a zis Iron Mike
Citește și...
Daca vrei sa scapi de iarna, trebuie sa o sperii!
Daca vrei sa scapi de iarna, trebuie sa o sperii!

Asta fac de mai bine de 70 de ani locuitorii unui sat din Mures, nerabdatori sa vina odata primavara. Isi pun masti cat mai inspaimantatoare si umbla pe ulite strigand cat ii tin plamanii, sa sperie frigul.

Da-ti cu untura si cenusa, ca sa ai noroc tot anul!
Da-ti cu untura si cenusa, ca sa ai noroc tot anul!

Cine a trecut joi prin judetul Sibiu se putea trezi acoperit din cap pana-n picioare cu crema neagra, facuta din untura cu funingine.

Ardelenii au degustat produse traditionale la Alba Iulia
Ardelenii au degustat produse traditionale la Alba Iulia

Ardelenii care nu au taiat anul acesta porcul, au mers la targul de produse traditionale organizat in Alba Iulia. Au cumparat de aici carnati, caltabosi si toba, gata afumate, numai bune de pus pe masa de Craciun.

Recomandări
Prețurile din România cresc mai repede decât în orice alt stat din UE. Scumpirile, cauzate de majorările de salarii și pensii
Prețurile din România cresc mai repede decât în orice alt stat din UE. Scumpirile, cauzate de majorările de salarii și pensii

În 2024, România rămâne campioana scumpirilor în Uniunea Europeană. Conform previziunilor Comisiei Europene, țara noastră va încheia anul cu cea mai mare rată a inflației, ceea ce înseamnă că la noi prețurile cresc mai repede decât în orice alt stat UE.

Coșmarul prin care au trecut românii ținuți ca sclavi în Ungaria. Au fost salvați după ce unul dintre ei a reușit să evadeze
Coșmarul prin care au trecut românii ținuți ca sclavi în Ungaria. Au fost salvați după ce unul dintre ei a reușit să evadeze

Un caz îngrozitor de sclavie a fost descoperit de DIICOT. Timp de aproape 12 ani, o familie din Covasna a dus peste graniță, în Ungaria, zeci de tineri sărmani, pentru a-i exploata cumplit într-o fabrică de prelucrare a deșeurilor. 

Povestea unei școli din Buzău care a reușit să reducă abandonul școlar. Cum sunt motivați elevii și părinții lor
Povestea unei școli din Buzău care a reușit să reducă abandonul școlar. Cum sunt motivați elevii și părinții lor

Campania „Deșteaptă-te, România!" ajunge vineri seară la final. În aceste două săptămâni Știrile ProTV au prezentat modele educaționale din țară și din străinătate, promovate de dascăli care susțin excelența.