Daruiesti si castigi: Ioana, copila care ar da o avere sa aiba parinti

18-12-2008 00:00


Dau averea lumii pentru o mama si un tata. Este strigatul sfasietor, ce iese din sufletul unei fetite de nici 13 ani, din Targoviste, pe care destinul a lovit-o necrutator.


In urma cu aproape patru ani, casa in care locuia Ioana impreuna cu parintii a luat foc. Mama si tatal ei au suferit un soc major si au ramas cu o boala psihica.

Ioana a fost data atunci in grija unei asistente maternale. Si acum fetita se mai trezeste in lacrimi noaptea si isi striga mama, povesteste femeia care o ingrijeste acum. Singura consolare a copilei ramane violoncelul la care canta cu o pasiune disperata: este singura bucurie care i-a mai ramas.

Ioana a trebuit sa inteleaga de mica un adevar crud: a avut parinti doar noua ani. De cand incendiul le-a mistuit casa, mama si tatal ei, care au ramas traumatizati si cu o afectiune psihica, stau intr-un centru special de ingrijire.

Prin muzica ea a reusit sa se descatuseze de tot ce a simtit rau in toata perioada asta. Prin muzica poate sa-si exprime gandurile, sentimentele altfel.
Doina Badica - profesor de violoncel
In schimbul parintilor de care este acum despartita, Dumnezeu a daruit-o cu un har aparte: dragoste, pasiune si daruire pentru violoncel. Ioana este in clasa a saptea la Liceul de Muzica si Arte Plastice din Targoviste. Profesoarele o iubesc ca si pe copiii lor.

Chiar daca nu o pot lua la centrul social unde locuiesc, parintii o viziteaza des pe Ioana. Nu o pot ajuta, dar macar se intereseaza de soarta copilei. Si tanjesc la randul lor dupa singura lor fiica.

Ioana isi doreste mult sa-i faca mandri de ea. Sa devina o violoncelista cunoscuta in toata lumea. Are sanse, spun profesorii ei. Are nevoie insa de o bursa de studiu, pentru ca parintii n-o pot ajuta.

Cei care vor sa o ajute pe Ioana, pot sa o contacteze pe asistenta maternala care are grija de ea, Gina Andrei, la numarul de telefon 0766 453 093.

VIDEO PROTVPLUS.RO