Dai un ban, dar te lumineaza o viata. Cat costa becul cu tehnologia LED, care functioneaza 46 de ani


Ultimul update: Marti 06 Noiembrie 2012 20:15
Data publicarii: Duminica 18 Septembrie 2011 17:08
Categorie: Stiri Sociale

Un bec pentru tot restul vietii. 46 de ani este durata de functionare a celui mai nou tip de iluminat pentru acasa, bazat pe tehnologia LED. Are deja mare succes in Occident, pentru ca este economic, iar acum isi face intrarea si la noi.

Nu va grabiti insa prea tare spre magazin. Un asemenea bec poate costa, deocamdata, si 90 de lei.

In cuvinte putine, becurile cu led sunt mai economice. Adica in loc de 100 de watti cat consuma un bec cu filament, vor folosi doar 9 watti. De 11 ori mai putina energie asadar pentru la fel de multa lumina. Durata de viata este insa spectaculoasa: 46 de ani intr-o gospodarie obisnuita ori 6 ani fara intrerupere.

Am dus becul cu led pentru proba in casa unei gospodine autentice. Doamna Rodica Anghel, din Domnesti, inca mai foloseste becuri vechi dintr-un motiv simplu.

Am facut proba in lampadarul din sufragerie al doamnei, iar rezultatul este urmatorul: led-ul bate la calitatea luminii si becul clasic, si pe cel economic cu gaz. Aceiasi proba, acelasi succes rapid si la vecina doamnei.

Restul vecinilor folosesc deja becuri economice, dar spun ca au auzit si de cele noi pe led. Singura bariera este pretul. Producatorii spun insa ca tehnologia se ieftineste cu un sfert, in fiecare an.

Ledul este considerat viitorul, deoarece becul cu incandescenta va fi scos complet de pe piata din 2012. Becul economic cu gaz va avea aceeasi soarta in anii urmatori, deoarece contine substante toxice, care pot fi eliberate in caz ca este spart.

Tags: becuri cu led,

Nu incerca niciodata acasa ce face rusul. Stiai ca daca bagi un bec in gura nu-l mai poti scoate?
VIDEO PROTVPLUS.RO