Cumparati seminte si nu aveti acte pe ele? Amenda: recolta pe un an


Ultimul update: Marti 06 Noiembrie 2012 04:56
Data publicarii: Miercuri 30 Martie 2011 12:28
Categorie: Stiri Sociale

Aveti grija ce semanati, ca sa aveti ce culege! Agricultorii trebuie sa stie ca semintele pentru culturi, fara acte de provenienta, ii pot lasa fara recolta pe anul acesta.

Tone de astfel de material saditor intra in tara si pot transmite boli sau raspandi daunatori. Un astfel de transport, care venea tocmai din Olanda, a fost oprit la Vama Bors.

Autotrenul oprit de lucratorii Garzii Financiare din Bihor venea din Olanda si era incarcat cu aproape opt tone de cartofi de samanta, arpagic si bulbi de gladiole, fara certificate de calitate.

Potrivit legilor europene, toata marfa va trebui distrusa. Inspectorii trebuie sa fie foarte atenti, cu atat mai mult cu cat s-au primit directive clare de la Uniunea Europeana ca materialul saditor sa fie monitorizat.

Transporturi similare, fara acte de calitate, au mai fost oprite si in judetele Cluj si Bistrita Nasaud. Agricultorii trebuie sa stie ca pasaportul fitosanitar al materialului saditor le ofera garantia ca semintele ori bulbii de plante nu sunt afectate de daunatori.

Citeste si:

Ce se intampla cand se termina viata. Marturii din mormant

Norul radioactiv de la Fukushima a ajuns in Romania

Legumele si fructele, mai ieftine la straini decat la noi. Motivele?
Autoritatile au declarat razboi falsilor producatori de legume
VIDEO PROTVPLUS.RO