Cum vor arata cladirile de birouri ale viitorului! Facilitatile pe care companiile le doresc pentru angajatii lor

Dată publicare: 24-06-2017 20:17
Dată actualizare: 27-06-2017 06:53


Minte sanatoasa, in corp sanatos. Dupa acest principiu se construiesc acum cladiri de birouri. Angajatii pot sa imbine utilul cu placutul, adica munca si miscarea. 

Statul la birou poate fi si sanatos, daca angajatii pedaleaza. Cei care nu se pot concentra asa, pot pedala pe drum pana la serviciu.

Au parcare pentru biciclete si dusuri. Iar unii angajatori au amenajat chiar si sala. Ioana, de exemplu, lucreaza in domeniul IT in nordul Capitalei si uneori face miscare in pauza de pranz.

Cu gandul la un stil de viata sanatos, un dezvoltator construieste un ansamblu de cladiri cu pista de alergare pe acoperis, langa Universitatea Politehnica.

Iar in timpul programului, angajatii nu trebuie neaparat sa stea la birou. Pot lucra la laptop afara, de exemplu, unde vor fi gradini.

De cele mai multe ori, firmele de IT si bancile cer astfel de facilitati.

Iar noile cladiri sunt si inteligente. Accesul se va putea face cu ajutorului telefonului mobil. Sau, ca in filmele SF, cu recunoastere faciala.

Cererea de spatii de birouri este din ce in ce mai mare, semn ca firmele se extind. In plus, si companii din strainatate isi deschid sedii la noi. 300 de mii de mp de birouri ar urma sa se construiasca anul acesta.

Cererea este de doua ori mai mare decat in Budapesta si de patru ori mai mare decat in Bratislava.


VIDEO PROTVPLUS.RO