Crapul, cel mai apreciat dintre pestii nostri, are o varianta imbunatatita. Cum arata "Crapul Topless"

×
Codul embed a fost copiat

A aparut cel fara solzi, pe care creatorul sau l-a botezat in gluma ''Crapul Topless''. Iazul lui Gheorghe Huian este in asa-numita Delta a Moldovei, aflata la Movileni, in Iasi.

Piscicultorul a selectat ani in sir crapii locali, cu putini solzi, si i-a incrucisat cu cei din Ineu si Stanca Costesti.

Intr-un final, a obtinut un soi fara solzi, pe care l-a numit crapul Topless. Anual produce 400 de tone.

Gheorghe Huian, piscicultor: "Are doar solzi la baza, de aia l-am botezat topless."

Si spre bucuria celor care il gatesc are si mai putine oase.

Citește și
ferma
Ferma viitorului. Cum cresc legumele fara pamant, intr-o sera plutitoare conectata la un bazin cu pesti

Ca sa facem diferenta, bucatarul Bogdan Puiu a gatit doi crapi, unul cu solzi, altul fara. I-a preparat in ulei de masline, cu usturoi, felii de lamaie, patrunjel, coriandru, busuioc, sare si piper.

Bogdan Puiu, bucatar: "E putin mai carnos, crapul topless e mai dulceag. Cine prefera un peste mai dulce, mai aromata il va alege pe cel fara solzi."

Din fericire, romanii au inceput sa manance tot mai mult peste.

Problema este ca din cele peste 700 de unitati de acvacultura de crap, multe sunt doar cu numele. In consecinta, in multe restaurante veti manca peste de import.

Una peste alta, crescatorii de crap au descoperit ca pot face bani si din pescuitul sportiv.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
Citește și...
NASA a descoperit ca Marea Neagra si-a schimbat culoarea in ultimul an. Cum explica cercetatorii acest fenomen
NASA a descoperit ca Marea Neagra si-a schimbat culoarea in ultimul an. Cum explica cercetatorii acest fenomen

Marea Neagra devine de la un an la altul o mica perla de azur, care a atras atentia inclusiv cercetatorilor de la NASA.

Ferma viitorului. Cum cresc legumele fara pamant, intr-o sera plutitoare conectata la un bazin cu pesti
Ferma viitorului. Cum cresc legumele fara pamant, intr-o sera plutitoare conectata la un bazin cu pesti

Este ferma viitorului, situata intre agricultura si piscicultura si numita "ferma acvaponica". Rosiile, salatele sau busuiocul isi infig radacinile in apa sau pietris, iar nutrientii vin din bazine cu pesti.

Recomandări
Crăciun pe Valea Prahovei. Zeci de unităţi de cazare şi-au aşteptat în zadar oaspeţii. „Nu putem face faţă concurenţei”
Crăciun pe Valea Prahovei. Zeci de unităţi de cazare şi-au aşteptat în zadar oaspeţii. „Nu putem face faţă concurenţei”

Zeci de unităţi de cazare de pe Valea Prahovei au avut camere libere în acest an de Crăciun, o situaţie greu de imaginat în urmă cu câţiva ani, când rezervările se făceau încă din octombrie, noiembrie sau chiar cu un an înainte.

Zăpada și gerul i-a pus în dificultate pe unii turiști plecați la drum de Crăciun. Ninsori importante în mai multe zone
Zăpada și gerul i-a pus în dificultate pe unii turiști plecați la drum de Crăciun. Ninsori importante în mai multe zone

Prima zi de Crăciun a adus vreme rece, zăpadă și ger. La munte, vântul a suflat cu putere, iar pe șosele turiștii s-au trezit într-un scenariu pentru care nu erau pregătiți.

Sezonul de gripă a început mai devreme, cu peste 100.000 de infecții respiratorii. Avertismentul medicilor
Sezonul de gripă a început mai devreme, cu peste 100.000 de infecții respiratorii. Avertismentul medicilor

Sezonul de gripă a început mai devreme anul acesta, iar autoritățile au emis deja o alertă epidemiologică. Asta după ce timp de trei săptămâni numărul cazurilor a crescut alarmant și a fost înregistrat și primul deces.