Crapul, cel mai apreciat dintre pestii nostri, are o varianta imbunatatita. Cum arata "Crapul Topless"
A aparut cel fara solzi, pe care creatorul sau l-a botezat in gluma ''Crapul Topless''. Iazul lui Gheorghe Huian este in asa-numita Delta a Moldovei, aflata la Movileni, in Iasi.
Piscicultorul a selectat ani in sir crapii locali, cu putini solzi, si i-a incrucisat cu cei din Ineu si Stanca Costesti.
Intr-un final, a obtinut un soi fara solzi, pe care l-a numit crapul Topless. Anual produce 400 de tone.
Gheorghe Huian, piscicultor: "Are doar solzi la baza, de aia l-am botezat topless."
Si spre bucuria celor care il gatesc are si mai putine oase.
Ca sa facem diferenta, bucatarul Bogdan Puiu a gatit doi crapi, unul cu solzi, altul fara. I-a preparat in ulei de masline, cu usturoi, felii de lamaie, patrunjel, coriandru, busuioc, sare si piper.
Bogdan Puiu, bucatar: "E putin mai carnos, crapul topless e mai dulceag. Cine prefera un peste mai dulce, mai aromata il va alege pe cel fara solzi."
Din fericire, romanii au inceput sa manance tot mai mult peste.
Problema este ca din cele peste 700 de unitati de acvacultura de crap, multe sunt doar cu numele. In consecinta, in multe restaurante veti manca peste de import.
Una peste alta, crescatorii de crap au descoperit ca pot face bani si din pescuitul sportiv.