Masinile parcate ilegal vor fi ridicate din nou. Unde nu mai au voie soferii sa isi lase autoturismul
Atentie, se ridica masinile. Guvernul a adoptat o hotarare de guvern prin care specifica exact care sunt procedurile de ridicare a masinilor parcate ilegal.
Potrivit purtatorului de cuvant al Guvernului, hotararea a intrat in vigoare si urmeaza sa fie implementata de fiecare consiliu in parte, care stabileste si amenzi.
Guvernul vine cu un cadou de Craciun neplacut pentru soferii care isi vor parca neregulamentar masinile. Normele au fost adoptate pentru a rezolva un vid de procedura. Acum un an, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca primariile nu au dreptul sa ridice autovehiculele.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Potrivit purtatorului de cuvant al Guvernului, politistul rutier va dispune ridicarea masinii stationate ilegal. Adica acolo unde exista un semn care interzice oprirea voluntara, in zona indicatorului si a marcajului cu semnificaţia "Stationarea interzisa", pe drumurile publice cu o latime mai mica de 6 metri, in dreptul cailor de acces.
Nu va parcati masina langa semnele de circulatie care interzic oprirea sau stationarea. Politia Rutiera sau Politia Locala poate decide ridicarea ei. De asemenea, vi se va ridica masina daca o parcati pe trecerea de pietoni sau in imediata apropiere, la maximum 25 de metri distanta. La fel de periculos poate fi daca va lasati masina in apropierea intersectiilor, tot pe o raza de 25 de metri. Nu puteti parca nici in zonele de acces, in statiile in care opreste transportul in comun ori pe pistele pentru biciclisti.
Ridicarea nu se va face daca in vehicul e prezenta o persoana. In plus, daca soferul apare, iar "hingherii" de masini au reusit sa o ridice pe rampa, se va plati doar un tarif de ridicare si amenda, nu si transportul.
Potrivit purtatorului de cuvant al Guvernului, aceste tarife ar urma sa fie stabilite de consiliile locale.
Atentie, puteti parca pe trotuar daca lasati pietonilor un spatiu de cel putin 1 metru latime, iar masina parcata nu stanjeneste circulatia pe prima banda sau pe pistele amenajate.