Cum se prepara drobul, cea mai apreciata mancare de Paste. Retete pentru drob de peste sau raw vegan
Dupa ce si-au primenit casele si au incodeiat oua, acum a venit momentul ca gospodinele din Romania sa faca drobul, cea mai apreciata dintre mancarurile de Paste.
In functie de zona si de gusturi, retetele sunt o bucurie. De la coasta de miel umpluta cu tocatura, pana la drob de peste sau chiar raw vegan. Daca nu ati luat inca decizia, va dam cateva idei pentru inspiratie.
Dupa ce am curatat bine organele le oparim si le punem la fiert. Daca vreti sa indepartati mirosul de miel adaugati in apa legume si o lingura de otet, piper, nucsoara, foi de dafin. Cat mielul este la fiert tocam verdeata.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Bucatareasa: "Am tocat carnea, punem oua, ceapa verde, ustoroi, marar di patrunjel din abundenta, amestecam din nou.''
La final compozitia se inveleste in prapurul de miel si se da la cuptor. Dupa aproximativ 40 de minte drobul este gata.
Asa se pregateste drobul traditional. Insa daca nu va place mielul trebuie sa stiti ca puteti inlocui organele de miel cu unele de pui, porc sau vita. apoi adaugati putina carne tocata, multa verdeata si condimente si cu siguranta veti obtine un gust la fel de bun.
Cei care iubesc pestele au nevoie si de oua, ciuperci, pesmet, legume si evident verdeata. Turnati vin alb peste ceapa si ciupercile calite in prealabil apoi adaugati si morcovii. Separat se toaca ceapa verde, usturoi, verdeata si pestele. Apoi se amesteca toate si se coc.
Pentru un regal culinar va sugeram coasta de ied sau de miel umpluta cu maruntaie si oua. Se mananca rece si putine lucruri o pot egala.
Daca vreti o reteta deosebita pregatiti salata de miel in tempura. Dupa ce a fost tinuta la cuptor 8 ore, carnea se marunteste, se adauga ceapa si usturoi iar bila obtinuta se da prin faina de orez. In paralel pregatim salata.
Daca nu mancati carne incercati drobul raw vegan, cu seminte de floarea soarelui, rosii confiate, ceapa, usturoi. Se dau prin blender si la final se adauga ceapa, usturoiul si verdeata.
In mai putin de 5 minute va puteti aseza la masa. Pofta buna.