Cum sa faci o salata de ton, fara ton. Iti explica crudivorii - au renuntat la aragaz si la carne
Isi spun crudivori si se mandresc cu asta. Tot mai multi romani renunta la aragaz si la carne si consuma numai si numai alimente crude. O alternativa, spun ei, la mancarurile grase si nu tocmai sanatoase, cu care suntem obisnuiti.
Din combinatii de legume, fructe, seminte si nuci, adeptii raw-food fac ciorbe, chiftele si prajituri. Totul este sa ai un blender si multa imaginatie.
Mihaela nici nu isi mai aminteste ce gust au friptura si sarmalele. De cativa ani are un blender pe post de aragaz si isi prepara toata hrana numai din cruditati.
"Facem o salata de ton fara ton. Suna ciudat asta - implica algele marine. Bineinteles ca tonul este un peste, dar acum ca sa acoperim aceasta zona de marin, vom folosi alge marine", explica Mihaela.
Crudivorii isi incep invariabil ziua cu o limonada pentru detoxifiere. La pranz - supa de legume facuta in blender si poate cateva chiftele din migdale cu usturoi si diverse mirodenii.
In Romania, asa-numita bucatarie fara foc a devenit deja o moda.
"Practic, se contribuie la un PH bun in organismul nostru, se produce asa numita alcalinizare adica la nivelul tesuturilor si organelor nu mai sunt favorizate acele procese inflamatorii care stau la baza proceselor degenerative, imbatranirii precoce si chiar bolilor grave", spune Oana Cuzino.
Totusi, un pic de prudenta nu strica. Ssfatul medicului este de a gasi un echilibru intre mancarea gatita si cea cruda.