Cum iti recuperezi taxa auto. Cat a restituit statul in primele 4 luni

Ultima actualizare: 07-10-2012 06:22

Cativa pasi simpli va pot aduce in cont sute sau chiar mii de euro, reprezentand taxa de prima inmatriculare platita catre stat, din 2008 incoace.10% dintre platitori au castigat deja razboiul, iar in primele 4 luni, statul a restituit 16 mil. de lei.

Dealtfel, dupa ce Curtea Europeana a declarat ilegala aceasta ordonanta, foarte multi au deschis actiuni rapide in justitie. Chiar si asa, sefii de mediu si FISC raman impasibili. Ei spun ca statul umbla in vistierie numai daca exista o hotarare definitiva.

Ca mai toate lucrurile in birocratia romaneasca, procedura incepe cu o cerere pe care trebuie sa o depunem la ANAF. Solicitam returnarea taxei cu dobanda si asteptam 30 de zile. Cel mai probabil raspunsul este "Nu".

Asa ca strangeti dosarul pentru tribunal. Va sunt necesare copii ale chitantei de plata a taxei, cartea de identitate si talonul masinii, un talon din tara de origine, copie dupa cartea de identitate a solicitantului, o declaratie pe proprie raspundere a rulajului pana la intrarea in tara si o expertiza de depreciere de la registrul auto. Aveti nevoie si de un avocat. Unii se lauda deja cu peste 1.000 de clienti. Totul dureaza cam un an.

Magistratii admit cererile oricarui cetatean care a platit taxa in ultimii cinci ani, iar statul achita in final si cheltuielile de judecata. Autoritatile tin insa cu dintii de banii adunati. "Nu avem prevedere in lege sa returnam direct taxa", spun ele.

Iar ministrul mediului se bazeaza pe faptul ca romanii n-au nervi de procese. Tendinta se schimba insa. 10% dintre platitori au castigat deja razboiul, iar in primele 4 luni ale anului statul a scos din visterie 16 milioane de lei.

DNA Iasi: Camerele de spionaj de la CJ Iasi erau ale noastre

Hot de coma. A furat 9 tablouri scumpe. Apoi a verificat cum merge ancheta
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO