Motivul pentru care peste 3.600 de moldoveni au ajuns sa "locuiasca" in apartamentul unui politist din Iasi

×
Codul embed a fost copiat

Un politist din Iasi are toate sansele sa intre in ''Cartea Recordurilor'' drept cel generos om de planeta. Isi imparte fara sa se planga apartamentul de 43 de metri patrati cu peste 3.600 de persoane.

Conform superiorilor, nevasta omului ar fi primit in spatiu, contra cost, moldoveni care isi doresc cetatenia romana. Respectivii platesc pentru asta intre 50 si 100 de euro. La fel de adevarat este ca legislatia noastra nu stabileste cati oameni pot sa stea in aceeasi locuinta.

Datele de la primaria comunei Mosna confirma ca in locuinta unui agent sef de politie sunt inregistrati peste 3.600 de cetateni moldoveni.

Si se descurca in 43 de metri patrati, desi fiecarui om ii revin doar 10 cm patrati. In realitate, daca luam in calcul recomandarile Uniunii Europene doar o sigura persoana ar trebui sa beneficieze de 18 metri patrati. 3600 de cetateni ar umple un cartier cu minimum 10 blocuri.

In realitate, in apartamentul respectiv sta doar o tanara familie.

Citește și
baba pisici
"Garsoniera groazei" din Bucuresti. O batrana a locuit ani de zile alaturi de 29 de pisici pana cand vecinii au cerut ajutor
Elevi din Brașov, acuzați că au răpit o colegă și au violat-o la cabană, în timpul unei excursii. Ororile au fost filmate

Chiriasa: "Noi cand am auzit ne-am cam minunat un pic, dar asta e.
Reporter: Nu ati auzit sa fie pe aici moldoveni?
Chiriasa: Nu, n-am vazut, n-am auzit nimic.
Reporter: V-ati trezit ca ati fi colegi de apartament cu o gramada de moldoveni?...
Chiriasa: Cam asa ceva."

Apartamentul este in proprietatea unui politist din anul 2002, cand acesta lucra la postul din localitate.

Numarul persoanelor care figureaza in registre a inceput sa creasca in urma cu doi ani, pentru ca tot mai multi cetatenii din Republica Moldova au inceput sa caute persoane dispuse sa-i ia in spatiu pentru a putea sa-si definitiveze actele pentru obtinerea cetateniei romane.

Toti cautau sa plece apoi la munca in Uniunea Europeana. Scriptic, in comuna ar trebui sa fie peste 6000 de basarabeni, insa primarul stie de o singura persoana.

Georgel Popa, primar comuna Mosna: "Este sintagma asta: ce nu-i interzis, e permis. Din cate am inteles, nu s-a implicat dumnealui, ci sotia. Cert este ca n-ar fi nimic ilegal in aceasta actiune.
Reporter: Cate persoane sunt la el in apartament?
Georgel Popa, primar comuna Mosna: Nu m-am lamurit clar, insa in jur de 3600."

Sefii politistului spun ca ar fi vorbit cu acesta, dar ca el ar fi dat vina pe nevasta. Cum aceasta nu are un loc de munca, a vrut totusi sa castige niste bani. Astazi, femeia era de negasit.

Pe site-urile din Republica Moldova abunda anunturile prin care diverse persoane se ofera sa intermedieze acordarea cetateniei romane persoanelor din Republica Moldova. Toate serviciile sunt contra cost.

"-Noi luam 100 de euro, interesati-va in Republica Moldova ca sunt firme care se ocupa.
-Dar ca sa ma ia in spatiu cineva?
-Pai sa gasiti pe cineva!
-Alti bani?
-Pai normal ca va cere, sigur"

Tot pe site-urile de anunturi se vorbesc de sume intre 50 si 100 de euro pentru fiecare persoana care este primita in spatiu.

In alte comune, autoritatile au realizat umflarea artificiala a numarului de locuitori dupa ce au primit o avalansa de cereri si acum refuza inregistrarea acestora.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT S-a aflat câștigătorul Balonului de Aur: ”Se va îmbrăca în aur la Paris!”
NEWS ALERT S-a aflat câștigătorul Balonului de Aur: ”Se va îmbrăca în aur la Paris!”
Citește și...
Reactiile politicienilor moldoveni, dupa ce Basescu a depus cerere pentru cetatenie.
Reactiile politicienilor moldoveni, dupa ce Basescu a depus cerere pentru cetatenie. "Vrea sa candideze la presedintie"

Traian Basescu vrea sa fie cetatean al Republicii Moldova, si impreuna cu sotia sa a depus o cerere in acest sens.

"Garsoniera groazei" din Bucuresti. O batrana a locuit ani de zile alaturi de 29 de pisici pana cand vecinii au cerut ajutor

Focar de infectie intr-un bloc din Bucuresti. Voluntarii unui ONG au gasit in garsoniera unei femei 29 de pisici, care traiau impreuna cu stapana lor pe un munte de gunoaie.
 

Rafturi, postere si un autograf. Ce le-a mai ramas proprietarilor celor 40 de garsoniere distruse de incendiul din Capitala
Rafturi, postere si un autograf. Ce le-a mai ramas proprietarilor celor 40 de garsoniere distruse de incendiul din Capitala

Cu lacrimi in ochi, proprietarii celor 40 de garsoniere distruse miercuri de un incendiu din cartierul Titan al Capitalei s-au intors la locul dezastrului. Au cautat sa mai recupereze cate ceva din lucrurile carbonizate.

Recomandări
Desfășurare impresionantă de forțe pentru capturarea bătăușilor din Pantelimon. Descinderile, supravegheate din elicopter
Desfășurare impresionantă de forțe pentru capturarea bătăușilor din Pantelimon. Descinderile, supravegheate din elicopter

După două zile de investigații, au fost identificați 13 dintre cei care au participat la bătaia de la Spitalul Pantelimon.

Viitura de pe Dunăre aproape că a intrat în România. Debitul fluviului a crescut deja la Baziaş, anunță Apele Române
Viitura de pe Dunăre aproape că a intrat în România. Debitul fluviului a crescut deja la Baziaş, anunță Apele Române

Debitul Dunării la intrarea în ţară, la Baziaş, este marţi 6400 mc/s şi va fi în creştere, peste media multianuală a lunii septembrie, anunţă Apele Române. În data de 30 septembrie, debitul Dunării va avea o valoare de 8000 mc/s.

Orientul Mijlociu,
Orientul Mijlociu, "în pragul unui război total". Mesaj categoric al lui Josep Borrell: "Este momentul să facem ceva"

Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a avertizat, luni, că actualul conflict dintre Israel şi Hezbollahul libanez ameninţă să scufunde Orientul Mijlociu într-un "război total", notează AFP.